Pirmųjų čempionato rungtynių Donguane pirmoje pusėje kur kas drąsiau ir sėkmingiau žaidė australai, per 20 min. įgiję 12 taškų persvarą (40:52) – pranašumas galėjo būti ir dar didesnis, jei ne 10 Okeanijos atstovų padarytų klaidų.

Iš karto po pertraukos viskas apsivertė aukštyn kojomis. Ketvirtį kanadiečiai pradėjo spurtu 11:0, o po kurio laiko jau pirmavo 6 taškais – 65:59. Nors australai netrukus atsipeikėjo po šalto dušo, visą trečią kėlinį komandos žengė taškas į tašką, o po 30 min. priekyje 77:76 buvo Kanada.

Visgi puolime beveik tobulai trečiąjį kėlinį sužaidę ir net 37 taškus per jį „suvertę“ kanadiečiai lemiamu momentu išsikvėpė.

Ketvirto kėlinio pradžioje jie praleido gynybą suaktyvinusių ir visą laiką ant pražangos ribos žaidusių varžovų spurtą 2:16 ir sugrąžinti intrigos nebeįstengė.

Vienas ryškiausių žaidėjų pralaimėjusiųjų rinktinėje buvo Kevinas Pangosas, aikštelėje iš viso praleidęs net 32 min. – daugiausiai iš visų kanadiečių. Per šį laiką „Barcelonos“ įžaidėjas pelnė 14 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Atėjęs į spaudos konfrenciją po rungtynių krepšininkas iškalba nespinduliavo ir pripažino, kad australų buvo gerokai apstumdytas tiek jis pats, tiek jo komandos draugai.

„Varžovų ūgis, talentas, greitis. Mes gavome gerą fizinio krepšinio pamoką ir, deja, neišlaikėme to tempo, kokį patys padiktavome trečiame kėlinyje. Reikia pasidaryti išvadas ir žiūrėti į priekį“, – trumpai rungtynes apibūdino gynėjas.

Kur kas šnekesnis buvo kanadiečių treneris N. Nurse'as, kurio veide šypsenėlė bėgiojo nepaisant nesėkmingo turnyro starto.

„Kaip matėte, rungtynių pradžia nebuvo gera, kaip ir pabaiga. O susitikimo vidurys buvo itin sėkmingas – toks, kokią komandą aš ir noriu matyti visą laiką. Apskritai, mes dažnai susikurdavome geras progas, bet bėda buvo ta, kad neišlaikėme nuolatinio ir stabilaus pataikymo, žaidėme banguotai, – komentavo Nickas Nurse'as, apgailestavęs ir dėl to, kad jo auklėtiniai varžovams ne kartą leido nubėgti į greitą puolimą. – Tokių atvejų privalome vengti. Kaip ir situacijų, kai baudos aikštelėje leidžiame dominuoti varžovų aukštaūgiams. Gerai sakė Kevinas – mes gavome rimtą fizinio krepšinio pamoką.“

Primename, kad kovas H grupėje sekmadienį tęs Lietuvos ir Senegalo rinktinės. Jų tarpusavio dvikova prasidės 14.30 val.

Su kanadiečiais lietuviai žais antradienį, o su australais ketvirtadienį.

Kanados rinktinės situacija jau po pirmojo pralaimėjo yra sudėtinga – kadangi kovas dėl medalių tęs tik 1-2 vietas 4 komandų grupėje užėmusios ekipos, antradienį pralaimėję lietuviams kanadiečiai bet kuriuo atveju greičiausiai atsisveikintų su galimybėmis grumtis dėl aukštų pozicijų.

Žinoma, situacija galėtų pasikeisti tuo atveju, jei lietuviai pralaimėtų Senegalui. Dėl to N. Nurse'as padėties dramatizuoti nenorėjo ir į eilinį klausimą apie itin pajėgią H grupę vėl atsakė su šypsenėle.

„Visi supranta, kad dabar situacija yra tokia, jog kitas rungtynes tiesiog privalome laimėti – kito pasirinkimo nėra. Kiek norime, galime kalbėti apie grupės pajėgumą, bet nieko vis tiek nepakeisime. Grupė yra, kokia yra, komandos stiprios, o nelaimėjus kitų rungtynių kova dėl medalių greičiausiai tiesiog pasibaigtų“.

Pažymėtina, kad čempionatas nesibaigs ir 3-4 vietas grupėse užėmusioms komandoms. Joms turnyre teks sužaisti dar po dvejas rungtynes ir kovoti dėl 17-32 vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)