Individualiai stipresni australai dominavo iki pertraukos ir vienu metu mėgavosi net 17 taškų persvara.

Viskas pasikeitė trečiame kėlinyje, kai kanadiečiai pakeitė gynybos sistemą. Be to, labai sėkmingai aikštėje kartu rungtyniavo abiejų ekipos įžaidėjų Cory Josepho ir Kevino Pangoso duetas. Ketvirtį NBA čempiono titulą su Toronto „Raptors“ klubu šiemet iškovojusio Nicko Nurse'o auklėtiniai pradėjo spurtu 11:0, netrukus jau pirmavo 6 taškais.

„Boomers“ atsitokėjo, išlygino žaidimą ir rezultatą, bet pirmoje rungtynių dalyje galėjusias kilti mintis apie lengvą pergalę jau turėjo mesti iš galvos.

„Jie pakeitė kai kuriuos taktinius dalykus, griebėsi labai neįprastų sprendimų. Bet Nickas – puikus treneris, galima buvo to tikėtis. Turėsime pasimokyti ir neleisti šiai situacijai pasikartoti. Vis tiek esu patenkintas šia pergale, svarbiausia, kad atsilaikėme sunkiu metu“, – Krepšinis.lt sakė 13 taškų pelnęs puolėjas Joe Inglesas.

„Jie ėmė kitaip gintis, provokavo mūsų klaidas, kurias versdavo kontratakomis ir „lengvais“ taškais į mūsų krepšį. Trečiame kėlinyje Kanada parodė, kokia kokybiška, puikiai treniruojama komanda ji yra“, – antrino 15 taškų pasižymėjęs gynėjas Patty Millsas.


Vis dėlto tarp 10 tūkst. į „Dongguan Basketball Center“ areną susirinkusių žiūrovų išsibarsčiusių kelių šimtų australų džiaugsmui jų tautiečiai lemiamu metu vėl demonstravo aukščiausią krepšinio klasę ir pelnytai laimėjo.

„Retai kada tokiuose turnyruose turime didelį užnugarį tribūnose, todėl čia, Kinijoje, pamatyti tiek geltonų marškinėlių arenoje buvo puikus jausmas“, – komandos aistruoliams padėkojo P. Millsas.

Tačiau San Antonijaus „Spurs“ įžaidėjas tvirtino kol kas neturintis kuo džiaugtis ir kartojo komandos draugų čempionato išvakarėse išsakytas mintis.

Australai dar niekuomet nelaimėjo medalių pasaulinėje krepšinio scenoje – nei pasaulio čempionatuose, nei olimpinėse žaidynėse. Kinijoje jie nusiteikę tai pakeisti.

„Visi, kurie šiandien žengė į aikštę, gerai atliko savo darbą. Šitaip reikia tęsti ir dar gerinti. Turime pasitikėti savo jėgomis, daryti tai, ką mokame geriausiai. Manau, šiandien tikėjome vienas kitu, neabejojome komandos draugų sprendimais. Turime puikią žaidėjų grupę, kurioje vyrauja savitarpio pasitikėjimas. Gera matyti, kad tai atsispindi ir aikštėje.

Vis dėlto nesame visiškai patenkinti, nors ir gera pradėti turnyrą pergale. Turime čia didesnių tikslų, norime pasiekti ką nors ypatingo, ko dar nėra buvę. Tik tada būsime patenkinti“, – Krepšinis.lt patikino P. Millsas.


Australams turbūt gerai, kad komandoje yra ir vienas žmogus, iš tolimų siekių sugrąžinantis į šiandienos realybę. Toks žaidėjas – J. Inglesas, kuris kalba gerokai kukliau nei kiti komandos atstovai.

„Kokie medaliai, kodėl visi klausinėja to paties? Mes sužaidėme vienas rungtynes. Taip, laimėjome, bet dabar turime rūpintis tik savo antruoju maču ir tik jam ruoštis“, – į padebesius nekilo Jutos „Jazz“ žaidėjas.

Tai buvo pirmoji komandų tarpusavio akistata oficialiose varžybose nuo pat 2000 metų. Australija sušvelnino pergalių ir pralaimėjimų balansą iki 3:6.

FIBA  2019: H grupės rungtynių tvarkaraštis

Primename, kad kovas H grupėje sekmadienį tęsia Lietuva ir Senegalas. Nors abi komandos pasaulio čempionate dalyvauja penktą kartą, iki šiol jų keliai nebuvo susikirtę jokiose varžybose.

Su kanadiečiais lietuviai susitiks antradienį, o australus bandys įveikti ketvirtadienį.

Į kitą etapą iškops dvi geriausios pogrupio komandos, likusios toliau varžysis dėl 17-32 vietų ir kelialapių į olimpinį atrankos turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)