Pasiklausyti Dainiaus Adomaičio ir Domanto Sabonio minčių užsuko tik du vietos žiniasklaidos atstovai.

„Manau, esame pasiruošę čempionatui, turime tikrai gerą komandą su gera atmosfera rūbinėje. Savo tikslus žinome, bet stengiamės galvoti tik apie artimiausias rungtynes – jos mums yra pačios svarbiausios“, – paklaustas apie rinktinės užduotis Kinijoje, sakė D. Adomaitis.

Donguane akredituotų žurnalistų susidomėjimo lietuvių spaudos konferencija nesukėlė galbūt ir dėl to, jog pirmojo jų mačo baigtis mažai kam kelia abejonių.

Sekmadienį D. Adomaičio auklėtiniai startuos planetos pirmenybėse rungtynėmis su varžovu, išsiskiriančiu ūgiu, bet ne rezultatais.

Net 10 iš 12 Senegalo krepšininkų yra dvimetriniai, bet rimčiau pasipriešinti europiečiams jiems šią vasarą dar nepavyko: kontrolinės rungtynės italams, rusams ir turkams buvo pralaimėtos vidutiniu 36 taškų skirtumu.

Nepaisant to, bronzinius praėjusių Afrikos pirmenybių prizininkus treniruojantis Moustapha Gaye nemano prieš favoritus stosiantis beginklis.

„Mėnesį ruošėmės šioms rungtynėms, manau, esame gerai pasirengę. Ne pirmą kartą dalyvauju pasaulio čempionate, darysiu viską, kad padėčiau komandai, mano tikslas – laimėti.

Lietuva – labai stipri komanda, bet tikiu savo žaidėjais. Mano komandoje taip pat yra NBA patirties turinčių krepšininkų, turime savo strategiją ir bandysime laimėti. Krepšinyje niekas nebūna aišku iš anksto“, – sensacijos viltimi kliovėsi specialistas.

NBA patirtį, apie kurią kalba M. Gaye, į Kiniją atsivežė ekipos kapitonas Maurice'as Ndouras.

Senegalo rinktinėje nėra daug žinomų veidų, bet 27-erių krepšininkas turi net kelias pažintis Lietuvos ekipoje. Afrikietis praeityje žaidė tiek su Mindaugu Kuzminsku, tiek su Jonu Mačiuliu.

Pirmasis buvo 206 cm ūgio senegaliečio komandos draugas 2016-2017 metais Niujorko „Knicks“ klube, antrasis kartu gynė Madrido „Real“ (Ispanija) garbę 2015-2016 metais.

„Pasaulio čempionatas – pati didžiausia krepšinio scena. Kinijoje praleidome savaitę, čia ruošėmės, žaidėme draugiškas rungtynes. Manau, esame tinkamai pasirengę startui“, – sakė garsiausias Senegalo krepšininkas, šią vasarą iš Kazanės UNIKS (Rusija) persikėlęs į „Valencia“ (Ispanija).

Prieš pirmąjį mačą, kuris sekmadienį prasidės 14.30 val. Lietuvos laiku, M. Ndoure'as atsakė į kelis lietuvių žurnalistų klausimus.

FIBA  2019: H grupės rungtynių tvarkaraštis

– Niujorke esate žaidę kartu su M. Kuzminsku. Ką galite pasakyti apie šį žaidėją?

– Mindaugas puikus krepšininkas ir dar geresnis žmogus. Nepamirškite, kad Madride žaidžiau ir su Jonu Mačiuliu. Lietuviai – patyrę, kartu žaidžia ilgą laiką. Mums tai bus tikras išbandymas, bet jam ilgai ruošėmės.

– Rinktinėje dažnai keičiate pozicijas. Kuri jums priimtiniausia?

– Nevadinu savęs nei „centru“, nei krašto puolėju. Vadinu save krepšininku: ką treneris liepia, tą ir darau. Tiesa, kad sugebu žaisti keliose pozicijose. Ūgis, atletiškumas ir patirtis leidžia man tai daryti.

– Kodėl šalia savęs rinktinėje Kinijoje neturėsite įspūdingo ūgio NBA žaidėjų Tacko Fallo ir Gorgui Diengo?

– Jei atvirai, nežinau, kodėl jų nėra. Norėčiau, kad jie būtų čia, abu jie – geri žaidėjai. Bet negaliu komentuoti jų asmeninių reikalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)