Lietuviai, FIBA reitinge žengiantys šešti, Donguane 14 val. 30 min. susikaus su neginčytinais H grupės autsaideriais laikomais Senegelo krepšininkais (FIBA 37). Tai bus pirmasis istorijoje abiejų komandų tarpusavio susitikimas oficialiose rungtynėse.

Prieš tai, 10 val. 30 min., tos pačiose arenos parketą išbandys pagrindiniai mūsiškių konkurentai dėl vietos kitame etape – Kanados ir Australijos vyrai.

Iš viso sekmadienį bus sužaisti likę aštuoni intriguojantys pirmojo turo, jau ir taip nepagailėjusio dramos iki paskutinių sekundžių, mačai: po du E, F, G ir H grupėse.


Portalas Krepšinis.lt pateikia visą sekmadienio kovų tvarkaraštį.

Sekmadienis, antra čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

10 val. 30 min. KANADA – AUSTRALIJA (H grupė)

Tik du NBA žaidėjus – Cory Josephą ir Khemą Birchą – savo dispozicijoje turintis treneris Nickas Nurse'as Kinijoje sieks pateikti ne mažesnę staigmeną nei tą, kurią atliko su Toronto „Raptors“ klubu. Jo auklėtiniams teks išpakuoti visus slepiamus siurprizus jau pirmame ture, nes jų varžovė mirtininkų grupės starte – Australijos komanda, kuri kontrolinėje dvikovoje pranoko net JAV rinktinę.

11 val. 00 min. NAUJOJI ZELANDIJA – BRAZILIJA (F grupė)

11 val. 30 min. TURKIJA – JAPONIJA (E grupė)

Du NBA talentai – Čedi Osmanas ir Rui Hachimura – vienas prieš kitą. Jų indėlio itin reikės abiem stovykloms, nes E grupėje vieta į kitą etapą iš anksto rezervuota tik JAV pajėgoms, tuo metu iš turkų, japonų ir čekų grupės batalijas, ko gero, išgyvens tik vieni.

11 val. 30 min. DOMINIKA – JORDANIJA (G grupė)

14 val. 30 min. SENEGALAS – LIETUVA (H grupė)

Lietuviai, kurie tokio rango turnyruose dar nė sykio nėra nusileidę Afrikos žemyno atstovams (5/0 olimpinėse žaidynėse ir 1/0 pasaulio čempionate), to geriau išvengtų ir sekmadienį. Tiesa, triuškinti varžovus be gailesčio nėra būtina: jei daugiau nei dvi grupės komandos surinks vienodą pergalių skaičių, pirmi du kriterijai jas rikiuojant – tarpusavio pergalės ir tarpusavio akistatų skirtumas, trečias – įmestų taškų kiekis tarpusavio mačuose, ir tik ketvirtas – bendras taškų skirtumas visuose grupės susitikimuose.

15 val. 00 min. GRAIKIJA – JUODKALNIJA (F grupė)

Naudingiausias NBA lygos krepšininkas Giannis Antetokounmpo gali labai rimtai papretenduoti ir į Pasaulio taurės MVP titulą. Tam reikalingas ne tik solidus jo paties žaidimas, bet ir galingas graikų pasirodymas turnyre. Pirmasis išbandymas jiems – Juodkalnija su NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviu Nikola Vučevičiumi.

15 val. 30 min. PRANCŪZIJA – VOKIETIJA (G grupė)

Gali būti, kad jau pirmame ture spręsis G grupės nugalėtojai, kai penkis NBA žaidėjus (Franką Ntilikiną, Evaną Fournier, Nicolą Batumą, Vincentą Poirier ir Rudy Gobertą) į Kiniją atsivežę prancūzai mėgins įrodyti savo pranašumą prieš taip pat NBA vardų nestokojančias vokiečių pajėgas, į priekį vedamas Denniso Schroderio, Maxi Klebero ir Danielio Theiso. Pirma ir antra šios grupės vietos kitame etape susigrums su dviem stipriausiomis H grupės atstovėmis – Lietuva, Australija, Kanada arba Senegalu.

15 val. 30 min. ČEKIJA – JAV (E grupė)

1 prieš 12 – tokia proporcija išsilaipins NBA desantininkai Šanchajuje, kai Tomašo Satoransky diriguojami čekai pasimatys su daugybę „ne“ iš geriausių pasaulio žaidėjų išgirdusia JAV rinktine, pakeitusia juos ne pirmo ryškumo NBA veidais. Pastarųjų dvejų planetos pirmenybių nugalėtojai amerikiečiai olimpinėse žaidynėse ir pasaulio čempionatuose neklumpa jau 13 metų: jie laimėjo net 43-is mačus iš eilės, o paskutinę nesėkmę patyrė dar 2006-aisiais.

Čempionato sistema

32 rinktinės burtų keliu suskirstytos į 8-ias grupes: A, B, C, D, E, F, G ir H. Pirmas dvi vietas kiekviename pogrupyje užėmusios ekipos (16) žengs į kitą etapą, kuriame vėl varžysis grupėse: I, J, K. L.

Į I pogrupį pateks A grupės stipriausios dvi komandos, kurios kovos su B grupę įveikusiomis rinktinėmis. J pogrupyje susitiks C ir D grupės komandos, K pogrupį sudarys pajėgiausios E ir F grupių ekipos, L pogrupį – G ir H grupių ekipos.

Į ketvirtfinalį keliaus po dvi stipriausias ekipas, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Rinktinės, kurios neįveiks jau pirmojo grupių etapo barjero, turnyre tęs kovas dėl 17-32 vietų. Jos pateks į M (A ir B grupių 3-4 vietas užėmusios ekipos), N (C ir D), O (E ir F) ir P (G ir H) grupes ir susitiks su kitos grupės dviem komandomis.

Pagal užimtas pozicijas grupėje bus nustatomos jų galutinės vietos turnyre (grupėje pirmą vietą užėmusi komanda bus klasifikuojama 17-20 pozicijose, 2 vieta – 21-24 pozicijose ir t. t.).

Primename, kad pirmą kartą šiame FIBA turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)