Nors prieš rungtynes nežymia favorite buvo laikoma Lenkijos rinktinė, sėkmingiau startuoti pavyko venesueliečiams. Lotynų Amerikos rinktinė realizavo 5 iš 7 pirmųjų mestų tritaškių ir po pirmojo ketvirčio turėjo trapią dviejų taškų persvarą.

Antrajame kėlinuke iniciatyvą į savo rankas perėmė Lenkijos krepšininkai, kurių gretose ryškiausiai žibėjo Mateuszas Ponitka ir Michalas Sokolowskis. Varžovų puolimą sustabdę lenkai į ilgąją pertrauką išsinešė 8 taškų pranašumą.

Po ilgosios pertraukos mūsų kaimynai ėmė diktuoti savo sąlygas, o ketvirto kėlinuko viduryje po Aarono Celo tritaškio atitrūko net 16 taškų skirtumu – 73:57.

Rungtynių pabaigoje venesueliečiai sugebėjo kiek sumažinti savo atsilikimą, tačiau rungtynių nugalėtojas buvo aiškus dar gerokai iki finalinės sirenos. Sėkmingai startavę Venesuelos snaiperiai per likusią rungtynių dalį pataikė vos 3 iš 24 tritaškių.

Lenkija: Michalas Sokolowskis 16 (9 atk. kam.), Mateuszas Ponitka 15 (9/11 baud.), Adamas Wazcynskis 13, Aaronas Celas 12, Adamas Hrycaniukas 10 taškų.

Venesuela: Pedro Chourio 15, Nestoras Colmenaresas 14, Dwightas Lewisas 12 taškų.

Kitose rungtynėse Lenkija pirmadienį 15:00 Lietuvos laiku mes iššūkį čempionato šeimininkei Kinijai, o Venesuela tą pačią dieną 11:00 egzaminuos Dramblio Kaulo Kranto rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)