Į dvikovą su kanadiečiais JAV rinktinė stojo po pirmo pralaimėjimo istorijoje Australijos nacionalinei ekipai. Sidnėjuje iš pradžių rinktinės susirinkusius žiūrovus glumino itin netaikliais metimais.

Vis dėlto Greggo Popovichiaus auklėtiniai persilaužė pirmieji ir, daugiausiai laimėtos kovos dėl atšokusių kamuolių dėka, ėmė dominuoti aikštėje.

Pirmame kėlinyje Kanada sukrapštė vos 9 taškus, o buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas pateko į įspūdingiausių mačo momentų rinkinį, kai jo metimą iš po krepšio blokavo varžovų aukštaūgis Mylesas Turneris.

Baigiantis antrajam ketvirčiui Nicko Nurse'o auklėtiniai sugebėjo sumažinti skirtumą iki 5 taškų (35:30), tačiau amerikiečiai per pora minučių surengė spurtą ir įpusėjus dvikovai pirmavo jau 46:31. Paskutinę sekundę kamuolį iš viršaus į krepšį įspūdingai įgrūdo JAV ekipos kapitonas Donovanas Mitchellas.

Visi Kanados krepšininkų bandymai priartėti dėl itin prasto pataikymo procento buvo bergždi, o sąlygas aikštėje diktavusi JAV rinktinė prasidėjus paskutiniam ketvirčiui pirmavo 21 taško skirtumu – 70:49.

Dvikovos nugalėtojas jau buvo aiškus, žiūrovai ėmė linksmintis skanduodami Brooko Lopezo vardą, kol neapsikentęs G. Popovichius išleido aukštaūgį į aikštę. JAV laimėjo 84:68.

JAV rinktinė laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 55:37, o dvitaškius metė 50 proc. taiklumu (30/59 lyginant su kanadiečių 19/53 – 35 proc.). Tiesa, amerikiečiai dažniau klydo – 19:13 ir prasčiau metė tritaškius – 2/14 (14 proc.) prieš Kanados rinktinės 6/23 (26 proc.).

Prieš tai paskutinį kartą JAV su Kanada žaidė prieš 2008 metų Pekino olimpines žaidynes, tuomet amerikiečiai Las Vegase laimėjo 120:65.

Iš viso JAV rinktinė prieš pasaulio čempionatą sužaidė 4 kontrolines rungtynes. Kalifornijoje pirmąjį testą su Ispanijos rinktine amerikiečiai laimėjo 90:81, akistatose su Australija Melburne pasidalijo po pergalę (102:86 ir 94:98) ir galiausiai nepaliko vilčių kanadiečiams – 84:68.

Antradienis JAV rinktinei bus laisva, trečiadienį numatyta treniruotė, o tuomet G. Popovichiaus auklėtiniai išvyks į Šanchajų, kur pasaulio čempionato E grupės pirmose rungtynėse susigrums su Čekija, vėliau – Turkija ir Japonija.

Kanada pirmoje H grupėje Donguane susigrums su Australija, tuomet – su Lietuva ir Senegalu.

JAV: Jaylenas Brownas 19, Kemba Walkeris ir Donovanas Mitchellas po 12, Mylesas Turneris 10 (15 atk.k.), Harrisonas Barnesas 9, Derrickas White'as ir Jaysonas Tatumas po 6, Masonas Plumlee ir Joe Harrisas po 4, Marusas Smartas ir Khrisas Middletonas po 0.

Kanada: Kyle'as Wiltjeras 21, Khemas Mitchas 13, Kevinas Pangosas 7, Melvinas Ejimas 5, Philas Scrubbas ir Andrew Nembhardas po 4, Kaza Kajami-Kean'as, Thomas Scrubbas ir Owenas Klassens po 3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)