Nors pasitaisius savijautai D. Sabonis grįžo tiesiai į Lietuvos rinktinės starto sudėtį, D. Adomaičio komanda pradėjo susitikimą panašiai vangiai kaip ir išvakarėse su Pietų Korėja.

Indianos „Pacers“ aukštaūgį galima suprasti: dėl apsinuodijimo jis paskutinę akimirką buvo neregistruotas praėjusiam mačui, vis dėlto, kitaip nei skrandžio uždegimo kamuojamas Marius Grigonis, atsigavo greitai.

„Iš pradžių buvo sunku. Mažai valgiau, todėl jėgų daug nebuvo.

Vakar jaučiausi gerai, kol neatvažiavau į areną. Tada pradėjo pykinti. Nežinau, gal kažką suvalgiau, kas skrandžiui nepatiko. Paskui pailsėjau, gavau vaistų, valgiau tik paprastą maistą“, – pasakojo D. Sabonis.

Net akivaizdžiai nusileisdami individualiu meistriškumu, 9-ą min. Angolos krepšininkai su Bolonijos „Virtus“ (Italija) vidurio puolėju Yanicku Moreira priešakyje pirmavo 16:12.

Tuomet lietuviai spurtavo 7:0, bet įpusėjus antram kėliniui Afrikos atstovai vėl kvėpavo į nugaras. Tik Jono Mačiulio tritaškis prieš pat didžiosios pertraukos sireną leido susikurti kiek svaresnę persvarą – 40:33.

Trečiame kėlinyje į kovą buvo įtrauktas Arnas Butkevičius, lietuviai laimėjo 5 min. atkarpą 16:2, ir varžovai daugiau grėsmės favoritams nebekėlė.

Bent jau rezultato prasme – puolėjas Eduardo Mingasas be ceremonijų nušienavo po krepšiu bandžiusį prasiveržti Luką Lekavičių ir po to atsiprašinėjo ne tik paties įžaidėjo, bet ir nepasitenkinimą prie šoninės linijos garsiai reiškusio D. Adomaičio, prie kurio priėjęs sumušė delnais.

„Teisėjai galėtų „švilpti“ kitaip. Juk būtų baisu gauti traumą draugiškose rungtynėse, teisėjai irgi turi padėti to išvengti“, – po pergalės 91:56 atsiliepė D. Sabonis.

Jis ant parketo sekmadienį praleido 20 min. ir, kitaip nei ankstesniuose kontroliniuose mačuose, didžiąją dalį šio laiko rungtyniavo petys petin su vidurio puolėju Jonu Valančiūnu.

Daugiausiai jų pastangomis Lietuvos rinktinė laimėjo kovą „po lenta“ 46:26.

„Jonas „aukštai“ žaidžia du prieš du, aš lieku „apačioje“. Arba atvirkščiai. Vienas sutraukia gynybą, kitam atsiveria daugiau laisvės. Atkovoti kamuolius dviese irgi lengviau. Turime pranašumą, ir reikia jį išnaudoti“, – vertino D. Sabonis, pats pelnęs 7 taškus ir atkovojęs 9 kamuolius.

Tiesa, kitaip nei įsivaizdavo kai kurie ekspertai, žaisdamas viename penkete su J. Valančiūnu 23-ejų krepšininkas nebando „išplėsti“ rinktinės puolimo: ties tritaškio linija vengia dairytis į krepšį.

Krepšinis.lt paklaustas apie tai, D. Sabonis traukė pečiais.

„Kokius derinius paruošęs treneris, taip ir žaidžiame. Jis žiūri, kas mums geriau, ir mes tai stengiamės išpildyti“, – į detales nenorėjo lįsti žaidėjas.

Antrajam mačui Seule treneris D. Adomaitis neregistravo M. Grigonio ir Žygimanto Janavičiaus.

Primename, kad šeštadienį lietuviai Seule nugalėjo keturių komandų kontrolinio turnyro šeimininkę Pietų Korėją rezultatu 86:57.

Pasirengimą pasaulio pirmenybėms lietuviai užbaigs paskutinėmis rungtynėmis Pietų Korėjos sostinėje antradienį (nuo 12 val. Lietuvos laiku) su Čekija. Po jų D. Adomaitis paskelbs galutinę komandos sudėtį, kuri persikels į Donguaną.

Čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Savo ruožtu, etatinė planetos čempionatų dalyvė Angola kovos B pogrupyje su Serbija, Italija ir Filipinais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)