Reitinguodama 32 planetos pirmenybių dalyves FIBA rėmėsi ta pačia formule – vertinami galimi scenarijai grupės kovose, antrajame etape ir atkrintamosiose varžybose.

Visos 32 rinktinės žaidė kontrolines rungtynes – tai suteikė pagrindo įvertinti jų dabartinę sportinę formą.

Kroatų apžvalgininkas Igoris Curkovičius iš pradžių Lietuvos rinktinei reitinge skyrė devintą vietą, tačiau antroje versijoje pakėlė ją per tris vietas aukščiau ir įtaisė šeštoje pozicijoje.

Tam įtakos turėjo prastas kontrolinių rungtynių ciklo startas, kai per 4 rungtynes buvo pasiekta tik viena pergalė. Tačiau vėliau lietuviai triuškinamai Suomijoje nugalėjo aikštės šeimininkus (87:46) ir be Jono Valančiūno įveikė Rusijos krepšininkus 88:72.

„Lietuvos rinktinė turi šansų laimėti ne tik grupės varžybas, bet sėkmingai pasirodyti antrame etape, ketvirtfinalyje ir pakilti aukščiau nei 6 vieta“, – rašo apžvalgininkas.

Primename, kad įveikusi pirmąjį grupės etapą antrajame Lietuvos rinktinė susikautų su komandomis, kurios prasibrovė į antrąjį etapą iš G grupės, kurioje žais Vokietija, Prancūzija, Dominikos Respublika ir Jordanija.

Atnaujintame reitinge aukščiau už Dainiaus Adomaičio auklėtinius rikiuojasi Graikijos ir Prancūzijos nacionalinės ekipos, o trejete yra Ispanija, JAV ir Serbija.

Skirtingai nei pirmoje reitingo versijoje, dabar Serbija išstūmė JAV iš pirmosios vietos. Prie to daugiausiai prisidėjo Aleksandro Džordževičiaus auklėtinių pergalė prieš graikus ir Giannį Antetokounmpo. Priminsime, kad tuomet serbai vertėsi be Milošo Teodosičiaus, kuris dėl traumos nedalyvaus pasaulio čempionate ir lyderio Nikolos Jokičiaus.

FIBA pajėgumo reitingas

1.Serbija
2.JAV
3.Ispanija
4.Prancūzija
5.Graikija
6.Lietuva
7.Argentina
8.Rusija
9.Australija
10.Brazilija
11.Vokietija
12.Turkija
13.Italija
14.Kinija
15.Tunisas
16.Lenkija
17.Kanada
18.Nigerija
19.Čekija
20.Filipinai
21.Naujoji Zelandija
22.Japonija
23.Juodkalnija
24.Iranas
25.Senagalas
26.Puerto Rikas
27.Dominikos Respublika
28.Angola
29.Pietų Korėja
30.Jordanija
31.Venesuela
32.Dramblio Kaulo Krantas
FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės

Čempionato sistema

32 rinktinės burtų keliu suskirtytos į 8-ias grupes.

Pirmas dvi vietas užėmusios ekipos žengia į kitą etapą, kuriame 16 komandų vėl varžysis grupėse (I, J, K. L).

Į I pogrupį pateks A grupės stipriausios dvi komandos, kurios kovos su B grupės pirmas dvi vietas užėmusiomis rinktinėmis.

J pogrupyje susitiks C ir D grupės komandos, K pogrupį sudarys stipriausios E ir F grupių ekipos, L pogrupyje – G ir H grupių ekipos.

Į ketvirtfinalį pateks dvi stipriausios ekipos. Į pusfinalį nepatekusios komandos kovos dėl 5-8 vietų.

Į atkrintamąsias kovas nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys ir jų pozicijos bus nustatytos pagal rezultatus antrame grupių etape.

Rinktinės, kurios pirmame grupių etape užims 3-4 vietas, turnyre tęs kovas dėl 17-32 vietų. Jos pateks į M (A ir B grupių 3-4 vietas užėmusios ekipos), N (C ir D), O (E ir F) ir P (G ir H) grupes ir susitiks su kitos grupės dviem komandomis.

Pagal užimtas pozicijas grupėje bus nustatomos jų galutinės vietos turnyre (grupėje pirmą vietą užėmusi komanda bus klasifikuojama 17-20 pozicijose, 2 vieta – 21-24 pozicijose ir t.t.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)