„Turėjome šiandien gerą treniruotę, todėl jausmai yra geri. Esame pasiruošę ir laukiame kelionės į Kiniją“, – po treniruotės kalbėjo vienas Lietuvos rinktinės lyderių Domantas Sabonis.

Ne paslaptis, kad Lietuvos rinktinėje pirmaisiais smuikais griežti turėtų du NBA aukštaūgiai D. Sabonis ir Jonas Valančiūnas. Jų duetas turėtų kelti grėsmę bet kuriai komandai.

Visgi per iki šiol vykusias draugiškas rungtynes, daug laiko kartu jie pasireikšti negavo. D. Sabonis įsitikinęs, kad jų duetas dar pagerins savo susižaidimą, bet reikia nepamiršti ir kitų rinktinės narių.

„Su kiekviena treniruote mūsų žaidimas gerėja. Liko dar keletas rungtynių pasiruošime, tai dar susižaisime ir būsime pasiruošę. Nežinau, kiek minučių galėtume žaisti kartu. Tai priklauso nuo to, kaip mes žaisime.

Stengsimės, kad kuo geriau būtų komandai ir kad ji iškovotų pergales. Su Jonu jaučiuosi labai gerai, tiek gynyboje, tiek puolime, bet abu norime laimėti, todėl mums nesvarbu, su kuo žaisti. Yra komanda, dėl kurios mes dirbame“, – sakė D. Sabonis.

Krepšininkas taip pat pridūrė, kad varžovai stengiasi dvigubinti gynybą prieš jį ir Joną, todėl jiems kartais tenka žaisti per atstumą.

Nors Lietuvos rinktinė kontrolinėse rungtynėse demonstravo neblogą žaidimą, į akis krenta didelis klaidų skaičius.

„Klaidas lėmė daug priežasčių. Reikia daugiau drausmės ir protingesnio žaidimo. Visi labai daug ką norime įrodyti ir kartais tai nepavyksta. Reikia šiek tiek ramybės“, – pridūrė D. Sabonis.

Rugpjūčio 24 dieną, šeštadienį, D. Adomaičio auklėtiniai žais su šeimininkais korėjiečiais, rugpjūčio 25 dieną, sekmadienį, – su Angola ir rugpjūčio 27 dieną, antradienį – su Čekija.

Lietuvos rinktinės trenerių štabas turės apsispręsti, kurie paskutiniai du žaidėjai paliks nacionalinę ekipą ir koks bus finalinis dvyliktukas, kovosiantis pasaulio čempionate.

Po turnyro Suomijoje D. Adomaičio kariaunoje neliko Eimanto Bendžiaus. Kiek anksčiau, už darbą rinktinėje buvo padėkota Adui Juškevičiui, Gyčiui Masiuliui ir Martynui Echodui.

Pasirengimą planetos pirmenybėms mūsų šalies nacionalinė ekipa pradėjo liepos 22 dieną Palangoje ir iki šiol sužaidė jau du trečdalius suplanuotų kontrolinių rungtynių.

Pirmajame teste išvykoje lietuviai 70:78 pralaimėjo Ispanijos krepšininkams, tuomet Klaipėdoje nugalėjo Suomijos rinktinę 80:60.

10 dienų treniruočių stovyklą Kaune papuošė dvi atkaklios dvikovos su viena iš FIBA 2019 turnyro favoričių laikoma Serbijos rinktine – išvykoje ir namie nusileido 4 taškais – atitinkamai 68:72 ir 91:95.

Paskutinį savaitgalį Suomijoje vykusiame keturių komandų kontroliniame turnyre D. Adomaičio auklėtiniai 87:46 sutriuškino aikštės šeimininkus ir 88:72 nugalėjo kitą pasaulio čempionato dalyvę Rusiją.

Lietuva pasaulio čempionato Kinijoje pirmojo etapo H grupėje žais su Senegalu (rugsėjo 1 d., 14.30 val.), Kanada (rugsėjo 3 d., 14.30 val.) ir Australija (rugsėjo 5 d., 14.30 val.)

LIETUVOS KREPŠINIO RINKTINĖS KONTROLINĖS RUNGTYNĖS:

DATAVIETARUNGTYNĖSREZULTATA
Rugpjūčio 2Pamplona, IspanijaIspanija – Lietuva78:70
Rugpjūčio 4Klaipėda, LietuvaLietuva – Suomija80:60
Rugpjūčio 10Belgradas, SerbijaSerbija – Lietuva72:68
Rugpjūčio 12Lietuva, VilniusLietuva – Serbija91:95
Rugpjūčio 16Espas, SuomijaSuomija – Lietuva46:87
Rugpjūčio 17Espas, SuomijaRusija – Lietuva72:88
Rugpjūčio 24Seulas, Pietų KorėjaPietų Korėja – Lietuva-:-
Rugpjūčio 25Seulas, Pietų KorėjaLietuva – Angola-:-
Rugpjūčio 27Seulas, Pietų KorėjaLietuva – Čekija-:-