Iki tol vyriausiajam treneriui Dainiui Adomaičiui ir jo asistentams dar teks apsispręsti, kuriuos du žaidėjus išsiųsti namo, t. y. pasirinkti galutinį dvyliktuką.

Su TV komentatoriumi Vaidu Čeponiu susėdęs pakalbėti E. Ulanovas teigė, kad nesijaudina dėl to, ar nebus atkabintas, o jeigu taip ir nutiktų, pernelyg nesisielotų.

„Šiemet kažkaip visai nesijaudinu ir net visiškai apie tai negalvoju. Galų gale, net jeigu ir nepavyktų patekti, manau, per daug net neliūdėčiau – nebe tas jau amžius. Jaučiuosi subrendęs ir žiūriu į tokius dalykus kitaip. Šiai dienai tiesiog noriu pasimėgauti krepšiniu“, – tikino puolėjas.

Paklaustas, kodėl „Žalgiryje“ yra pastebimesnis nei rinktinėje, Edgaras

„Kai žaidi komandoje penkerius metus, jau žinai tą sistemą ir tai, kur kiekvienas žaidėjas bus. O rinktinėje būna, kad iš to didelio noro kažkas ne ten įkerta ar ne ten stovi. Tai labai svarbu. Be to, rinktinėje – daug didelių vyrukų, kurie gali sužaisti „ant ūselio“, tai nematau problemos man ir labiau prie tritaškio atsitraukti. Turime tų opcijų daugybę ir be manęs išnaudojimo „ant ūselio“, – tvirtino E. Ulanovas.

Paprašytas palyginti D. Adomaičio ir Šarūno Jasikevičiaus darbo specifiką, Edgaras išskyrė keletą esminių detalių.

„Rinktinėje – mažiau derinių. Stengiamės atakuoti silpnąsias varžovų puses, o tų derinių nėra tiek ir daug. Jų gali prigalvoti kiek nori, bet svarbiausia – išpildymas, kartais ir paprasto „du prieš du“ užtenka. Bet galėčiau sutikti su tuo, kad D. Adomaitis puolime leidžia šiek tiek daugiau improvizuoti nei Š. Jasikevičius. Smagu jaustis laisviau, bet, žinote, jeigu paleisi visiškai tas vadžias, irgi bus negerai. Mes tą puikiai suprantame“, – sakė jis.

V. Čeponiui pasiteiravus, kokį lietuvių rezultatą Kinijoje jis vertintų kaip didelę nesėkmę, E. Ulanovas buvo atviras.

„Fiasko būtų tada, jei neišeitume iš grupės. Vis tiek mūsų tos tradicijos yra gilios ir panašiai – lietuviai visą laiką nori eiti toli ir kelias aukščiausius tikslus. Aišku, velniškai sudėtinga grupė, spaudimas bus tikrai nemažas, o varžovai labai pavojingi. Mums visada sunku žaisti prieš atletiškas komandas, nes to atletiškumo mes tiek neturime, kiek kiti. Jeigu įsivelsime į greitą jų žaidimą, gali būti negerai, todėl reikia mažinti klaidų skaičių ir žaisti labai protingai“, – akcentavo Ulė.

Primename, kad Lietuvos krepšininkai (FIBA 6) pasaulio čempionatą pradės H grupėje, kur susigrums su Senegalu (FIBA 37), Kanada (FIBA 23) ir Australija (FIBA 11).

Šios savaitės viduryje mūsiškiai persikels į Pietų Korėją, kurios sostinėje Seule sužais paskutines trejas kontrolines rungtynes prieš planetos pirmenybes – rugpjūčio 24 d., šeštadienį, su šeimininkais korėjiečiais, rugpjūčio 25 d., sekmadienį, su Angola ir rugpjūčio 27 d., antradienį, su Čekija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)