Nors iš Espo Lietuvos nacionalinė komanda grįžta nuskynusi abi pergales, krepšininkai įsitikinę, jog kartelė buvo nuleista žemyn.

88:72 rusus įveikusi rinktinė neišvengė duobių, kurias lyginant viršvalandžius teko darbuotis D. Saboniui ir M. Grigoniui.

Ketvirtame kėlinyje Dainius Adomaitis į aikštę grąžino beveik visus starto penketo žaidėjus, nes 21 taško skirtumas buvo sutirpęs iki vienženklio.

„Gerai, kad laimėjome, bet dar reikia daug dirbti. Per daug klaidų – čempionate taip rungtynių nelaimėsime. Gal per daug norime iš karto padaryti, o reikėtų apsiraminti, reikėtų daugiau drausmės. Be to, jei jau pabėgame į priekį 20 taškų skirtumu, jį turime toliau auginti, o ne leisti prisivyti“, – komentavo 25 taškus pelnęs ir 13 kamuolių atkovojęs D. Sabonis.

„Blankokos, nekokios rungtynės, po jų nėra gero jausmo“, – neslėpė M. Grigonis.

Pats gynėjas anaiptol nebuvo blankus: sumetė visus 3 tritaškius (vieną jų – su varžovo pražanga), iš viso pelnė 19 taškų, atkovojo 6 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau apmaudo buvo daugiau nei pasididžiavimo.

– Kodėl nesate patenkintas šia pergale? – paklausėme M. Grigonio

– Padarėme daug klaidų, neišlaikėme bangos, kurią buvome pasigavę. Turėjome išsaugoti persvarą ir laimėti 30 taškų skirtumu, o vietoje to išėjo kažkoks stumdymas, nemalonus akiai žaidimas. Padėjome žingsnį atgal.

Praėjusios rungtynės mums buvo geresnės. Kaip galima sakyti, kad mačas geras, jei padarai per 20 klaidų?

– Manote, kad tokią Rusijos komandą derėtų nugalėti ir be D. Sabonio dominavimo po krepšiu?

– Žinoma. Su visa pagarba Rusijai, ne jai mes ruošiamės.

– Vis dėlto buvo ir viena tobula atkarpa trečiame kėlinyje, kai per 2 min. spurtavote 14:0.

– Tas momentas tikrai buvo geras. Visi užsikabinome už tos bangos, pajautėme, kad varžovai pradeda panikuoti. Perėmėme porą kamuolių, nubėgome į kontratakas, pataikėme tritaškių. Taip ir turime žaisti: po geros gynybos turi sekti geras puolimas.

D. Adomaitis rezerve šįkart paliko Joną Valančiūną, kuris penktadienio rungtynėse su suomiais nikstelėjo koją ir sulaukė gydytojų rekomendacijų kelias dienas pailsėti nuo krepšinio. Neregistruoti taip pat buvo Žygimantas Janavičius ir Eimantas Bendžius.

Rusijos rinktinė dėl traumų verčiasi ir į pasaulio čempionatą keliaus be ryškiausių žvaigždžių: Aleksejaus Švedo, Timofejaus Mozgovo, Dmitrijaus Kulagino. Be to, šeštadienio susitikimui S. Bazarevičius neregistravo Joelio Bolomboy ir Michailo Kulagino.

Espe Lietuvos rinktinė išlygino savo pergalių ir pralaimėjimų balansą šiame kontrolinių rungtynių cikle – 3/3. Savo ruožtu, rusai patyrė vos antrą nesėkmę – netikėtai nusileidę Iranui, jie įveikė Jordaniją, Senegalą, Italiją ir Venesuelą.

Primename, kad penktadienį Lietuvos rinktinė Espe sutriuškino varžybų šeimininkus suomius 87:46.

Trijų komandų kontrolinis turnyras Espe skirtas pažymėti Suomijos krepšinio 80-mečiui. Sekmadienį tarpusavyje dar sužais suomiai ir rusai – beje, būtent pastarieji paskutiniame atrankos ture užkirto kelią Suomijai į pasaulio čempionatą.

Kitą savaitę Lietuvos rinktinė keliaus į Pietų Korėją, kur trejomis rungtynėmis su šeimininkais, Angola ir Čekija užbaigs pasiruošimą planetos pirmenybėms.

Čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Rusija varžysis B grupėje su Argentina, Pietų Korėja ir Nigerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)