19 val. Espo mieste prasidėsiančiame mače nežais Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas ir Marius Grigonis.

Visi šių žaidėjų galimybės patekti į galutinę rinktinės sudėtį nekelia abejonių.

Užtat penktadienį galbūt paskutinę progą pasirodyti gaus paskutinių dvejų rungtynių su Serbija nežaidę Žygimantas Janavičius ir Eimantas Bendžius, per susitikimą su serbais Kaune ant parketo nepasirodę Martinas Gebenas su Arnu Butkevičiumi.

„Vienas šiandienos rungtynių tikslų – leisti pasireikšti visiems. Bet kartu žiūrėsime, kad rungtynių planas būtų išpildytas. Svarbiausia – žaisti savo žaidimą, tobulėti, o ne tik visiems lygiai paskirstyti minutes“, – sakė D. Adomaičio asistentas Benas Matkevičius.

Namuose suomiai lietuvius priims pasikeitę. Ant parketo turėtų išbėgti du rugpjūčio pradžioje draugiškose rungtynėse Klaipėdoje nežaidę krepšininkai: „Manresa“ (Ipanija) klubo puolėjas Erikas Murphy bei Panevėžio „Lietkabelyje“ praėjusiame sezone žaidęs gynėjas Jamaras Wilsonas.

Kadangi į pasaulio čempionatą nepatekusių suomių gretose šią vasarą nėra ryškiausių žvaigždžių Lauri Markkaneno, Petteri Koponeno, Sasu Salino, papildę komandą senbuviai turėtų griežti pirmaisiais smuikais.

„Esame susikoncentravę į savo žaidimą, savo rotaciją. Suomiai šiose rungtynėse irgi nori pasitikrinti savo jaunus žaidėjus, Bet mums turbūt bus reikalų su Wilsonu ir Murphy. Ne tik ties perimetru, bet ir arčiau krepšio bus pakankamai daug iššūkių“, – prognozavo B. Matkevičius.

Trijų komandų kontroliniame turnyre Espo lietuviai šeštadienį dar žais su Rusijos krepšininkais, kurie taip pat ruošiasi planetos pirmenybėms.

Primename, kad Suomijos rinktinę lietuviai Klaipėdoje nugalėjo rezultatu 80:60.

Kitas trejas rungtynes – dvejas serbams ir vienas ispanams – D. Adomaičio auklėtiniai pralaimėjo.

Kol kas Lietuvos rinktinėje yra likę 15 kandidatų, iš kurių D. Adomaitis turi išsirinkti 12 žaidėjų, keliausiančių į pasaulio čempionatą Kinijoje. Jis prasidės rugpjūčio 31 d.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės
FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)