Permainingai vykusiose rungtynėse po dviejų kėlinių Vincento Collet auklėtiniai atsiliko 30:43. Po pertraukos prancūzai ėmė lipti varžovams ant kulnų, o paskutinį kėlinį spurtavę iškovojo pergalę.

Nugalėtojus į priekį vedė N. Batumas ir E. Fournier, pelnę atitinkamai 18 ir 17 taškų. 21 minutę žaidęs prancūzų ekipos kapitonas N. Batumas šaudė pavydėtinu taiklumu – dvitaškiai – 3/5, tritaškiai – 4/4.


Po 8 taškus pridėjo R. Gobertas ir A. Toupane'as, 6 – A. Moermanas.

Juodkalnijos rinktinėje išsiskyrė trys žaidėjai. B. Dubljevičius ir N. Vučevičius (10 atk.k.) pelnė po 12 taškų, o D. Needhamas – 11.

Juodkalniečiai pranoko aikštės šeimininkus kovoje dėl atšokusių kamuolių 35:25, tačiau dažniau klydo – 17:11.

Pasaulio čempionato F grupėje Juodkalnija žais su Graikija, Naująja Zelandija ir Brazilija, o prancūzai G grupėje kovos su Dominikos Respublika, Vokietija ir Jordanija.

Kitose turnyro Vilerbane rungtynėse ketvirtadienį Vitoro Benite vedama Brazilijos rinktinė 89:82 (29:27, 22:18, 17:24, 21:13) nugalėjo Argentinos nacionalinę ekipą.

Vos vieną metimą iš 7 prametęs V. Benite nugalėtojams pelnė 15 taškų, Leandro Barbosa – 14, Marcelo Huertas – 12, Andersonas Varejao – 10 taškų ir atkovojo 12 kamuolių.

Argentinos rinktinėje išsiskyrė Nicolas Laprovittola (8 rezultatyvūs perdavimai ir 6 atkovoti kamuoliai), pelnęs 18 taškų, Luisas Scola ir Gabrielis Deckas pridėjo po 17 taškų.

Argentiniečiai pasivijo brazilus įpusėjus rungtynėms ir trečiame kėlinyje turėjo iniciatyvą savo rankose – 69:68.

Likus žaisti 5 minutes rezultatas buvo lygus 74:74, tuomet lemiamą spurtą 11:3 surengę brazilai šventė pergalę.

Penktadienį Prancūzija susigrums su Brazilija, o Juodklanija – su Argentina, šeštadienį „Les Bleus“ jėgas išmėgins su argentiniečiais, o brazilai – su juodkalniečiais.

Argentina pasaulio čempionato B grupėje žais su Nigerijos, Pietų Korėjos ir Rusijos rinktinėmis, o Brazilija F grupėje grumsis su Graikijos, Juodkalnijos ir Naujosios Zelandijos krepšininkais.

Pasaulio čempionatui Italijoje besirengianti Venesuelos krepšinio rinktinė nusprendė nutraukti treniruotes ir paskelbė streiką, rašo „Cancha Latina“.

Nesklandumai pirmiausiai kilo dėl to, kad Venesuelos rinktinė yra skolinga viešbučiui ir dėl to jai neleidžiama keliauti toliau.

Krepšininkai skundžiasi, kad jie nepakankamai aprūpinami medikamentais, skirtais profilaktikai prieš traumas.

Krepšininkai taip pat nepatenkinti stratego Fernando Duro sprendimais aikštėje ir už jos ribų. Panašu, kad eiti į derybas jie neketina.

Pasaulio čempionato A grupėje Venesuela žais su turnyro šeimininke Kinija, Lenkija ir Dramblio Kaulo Kranto krepšininkais. Pastarieji taip pat turi panašių problemų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)