„12 turkų milžinų“ praėjusią savaitę kontrolinėse rungtynėse įveikė Prancūzijos ir Tuniso krepšininkus. C. Osmanas į prancūzų krepšį įmetė 19 taškų ir sugriebė 9 kamuolius. Turkų strategas Ufukas Sarica džiaugėsi, kad pergalės pasiektos net be pagrindinių žaidėjų Scottie Wilbekino ir Ersano Ilyasovos.

„Manau, kad žaidžiame gerai, – kalbėjo C. Osmanas. – Dvikova su prancūzais buvo svarbi, nes tai viena stipriausių rinktinių, kuri dalyvaus „FIBA 2019“ turnyre. Mums buvo labai svarbu pademonstruoti tokį žaidimą ir esame labai patenkinti pergale. Žinoma, tai dar nieko neįrodo, todėl mes kovosime ir toliau.“


24 metų Klivlando „Cavaliers“ puolėjas dalyvavo 2014 metų planetos pirmenybėse, vidutiniškai per rungtynes Turkijos rinktinėje pelnė 2,3 taško ir galiausiai tenkinosi 8 vieta. Turkui tai bus antrasis pasaulio čempionatas karjeroje.

„Akivaizdu, kad tokiuose turnyruose dar neturime daug patirties. Galbūt tik du žaidėjai išties tuomet daug žaidė – E. Ilyasova ir Semihas Erdenas. Aš pats tuomet žaidžiau nedaug. Tai bus išties gera patirtis visiems“, – teigė jis.


E grupėje Turkija susigrums su Čekija, JAV ir Japonija. C. Osmanas kalbėjo, kad jų laukia nelengvas kelias, tačiau kartu ir neabejoja, kad ekipa turi viską, kad eitų toli.

„Esame tikrai sudėtingoje grupėje. Nedaug žinome apie Japoniją, tačiau treneriai ją vertina kaip pavojingą varžovę. Akivaizdu, kad JAV neatsiveš stipriausios rinktinės, tačiau ten vis tiek bus gerų NBA krepšininkų būrys. Sunku, tačiau įmanoma ir juos įveikti. Turime žaisti geriausias rungtynes, laimėti ir užimti pirmą vietą grupėje. Turime gerą komandą, galinčią tai padaryti“, – tvirtino „Cavaliers“ puolėjas, taip pat pabrėžęs, kad su rinktine siekia prasibrauti į Tokijo olimpines žaidynes.

C. Osmanas trokšta, kad Turkija sugrįžtų į krepšinio elitą. Jis puikiai prisimena, kaip jo tautiečiai 2010 metais iškovojo planetos pirmenybių bronzą ir norėtų tas šlovingas dienas sugrąžinti.

„JAV 2010 metais turėjo labai stiprią rinktinę su Kevinu Durantu, Derricku Rose'u ir kitais krepšininkais, tačiau turkai kovojo iki pabaigos. Antroji vieta – tiesiog nuostabu. Turime tikėti vieni kitais ir žaisti kietai. Mes nieko nebijome“, – tvirtino vienas iš dabartinės Turkijos nacionalinės ekipos lyderių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)