Optimizmas, žavesys Bogdanu Bogdanovičiumi ir Nikola Jokičiumi bei numatomas svarbus vaidmuo Vasilije Micičiui – serbų krepšinio apžvalgininkai trykšta optimizmu po Aleksandro Džordževičiaus auklėtinių ketvirtos pergalės pasiruošimo etape.

„Bogdanas išpirko kaltę už 2015-aisiais „Eurobasket“ pusfinalyje pramestus tritaškius (jame Lietuva laimėjo 67:64, o B. Bogdanovičius pataikė tik 1 tritaškį iš 7-ių).

Prabėgus 48 valandoms nuo mūšio Belgrade Serbija sugebėjo surengti puikų pasirodymą Kaune“, – rašo „Mozzart Sport“ žurnalistas Nikola Stojkovičius.

Anot jo, Dainius Adomaitis savo komandą ruošia kietam, fizine jėga paremtam krepšiniui, nes jį tą verčia daryti varžovai pasaulio čempionate.

„Nieko keisto, kad lietuvių rungtynėse daug fizinės kovos, užfiksuotos net 57 pražangos.

Per daug kaip kontrolinėms rungtynėms. Kitą vertus, tai ir teisėjų sritis, kurie turėjo „keistus kriterijus“, – išvadą daro N. Stojkovičius.

„Likus kiek daugiau nei 8 minutėms po Pauliaus Jankūno taškų, lietuviai pirmavo 76:69, buvo panašu, kad serbai patirs pirmą pralaimėjimą pasiruošimo etape.

Tačiau pasaulio vicečempionai nepasimetė. Serbų mašiną užkūrė Nemanja Bjelica, kuris sunkiu metu pataikė du tritaškius. Taiklūs šūviai pritrenkė varžovus, o finišo tiesioji priklausė svečiams“, – rašoma „Mozzart Sport“ portale.

„Po silpno vakaro Belgrade, fantastiškai sužaidė Bogdanas Bogdanovičius – 27 taškai. Būtent jis padėjo tašką rungtynėse ir iš dalies reabilitavosi po 2015-ųjų „Eurobasket“ pusfinalio, kuriame prametė aibę metimų.

Žinoma, šis mačas – ne tokios vertės, kaip 2015-aisiais, tas aišku kiekvienam, bet viskas turi savo pradžią“, – optimizmo savo apžvalgoje nestokojo „Mozzart Sport“ žurnalistas.

Bogdanas Bogdanovičius

Anot jo, vaizdas aikštėje turėjo džiuginti „Nuggets“ strategą Michaelą Malone'ą, kuris rungtynes kartu su Artūru Karnišovu stebėjo Kaune iš pirmųjų žiūrovų eilių.

„Nuggets“ stratego auklėtinis Nikola Jokičius taip pat tapo svarbia figūra Kaune, buvo galima žavėtis jo saugia kamuolio kontrole.

„Netrukus trenerių štabui teks apsispręsti dėl pagrindinio komandos įžaidėjo. Galimas sprendimas – Vasilije Micičius, kurio judėjimas, perdavimai buvo laiku ir vietoje tomis situacijomis, kai lietuvių gynyba sukaustė Stefaną Jovičių“, – rašo „Mozzart Sport“.

„Komanda pamažu įgauna jau iš ankstesnių čempionatų matytą sportinę formą“, – išvadą daro novosti.rs portalas.

„Nauja komanda, kuri yra viena iš pretendenčių iškovoti medalius Kinijoje, vėl atrodė labai įdomiai ir patraukliai. A. Džordževičiaus auklėtiniai Kaune buvo kur kas labiau pasirengę agresyviems ir fiziškai labai gerai pasiruošusiems lietuviams.

Varžovai vėl metė pavojingą JV ir Sabonio duetą, tačiau serbai atsakė kieta gynyba ir įvairiu puolimu, kuriame kiekvienas žaidėjas turėjo savo vaidmenį.

Mūsiškiai sulėtėjo trečiame kėlinyje, ypač gynyboje. Lietuviai dominavo kovojant „po lenta“, be to, svečiai neturėjo sprendimų stabdant Paulių Jankūną, kuris trečiame kėlinyje pelnė 9 taškus. Tačiau M. Raduljica ir B. Bogdanovičius neleido trečiame kėlinyje pabėgti šeimininkams.

Viskas mūsų žaidime atrodė kur kas sklandžiau nei prieš dvi dienas Belgrade“, – konstatuoja novosti.rs portalas.

Abi komandos jau sužaidė po ketverias draugiškas rungtynes. Lietuviai pasaulio čempionate, kuris startuos rugpjūčio 31 dieną, žais H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu, serbai varžysis D grupėje su Italija, Angola ir Filipinais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)