Lietuvos rinktinė pirmadienį, kaip ir prieš dvi dienas Belgrade, nusileido Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniams 4 taškų skirtumu, nors ne kartą rungtynėse pirmavo ir turėjo iniciatyvą savo rankose. Tik Kaune abi ekipos žaidė daug rezultatyviau, galutinis rezultatas – 91:95 (68:72 – Belgrade).

„Kaune žaidime buvo daugiau kokybės nei Belgrade, įmetėme daugiau taškų, bet gynyboje buvo daug klaidų. Individualiai kai kurie varžovų žaidėjai yra labai stiprūs, sunku susitvarkyti, bet iš tikrųjų reikia padaryti išvadas, šiandien problema buvo gynyba. Puolimas buvo sklandesnis, bet tikrai yra daug ką taisyti. Turime laiko, reikia dirbti toliau“, – po dvikovos, kuri buvo paskutinė namuose prieš planetos pirmenybes, kalbėjo M. Kalnietis.

Per 27 minutes mūsų šalies nacionalinės ekipos kapitonas pelnė 15 taškų (3/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 3/3 baudos), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo kamuolį, ir išprovokavo 4 pražangas.

Paprašytas įvardinti problemas gynyboje, jis akcentavo nesusikalbėjimą, tačiau pripažino, kad verta nukelti kepurę prieš serbų pagrindinę žvaigždę N. Jokičių.

NBA komandos Denverio „Nuggets“ vidurio puolėjas per 22 minutes pelnė 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas. Jis dažniausiai inicijuodavo serbų komandos spurtus, kai šią nublokšdavo lietuvių šturmas.

„Vėl pakartosiu – tas N. Jokičius – tai kažkoks kosmosas. Mažai Europoje yra gynėjų, kurie taip „skaito“ žaidimą – tie perdavimai... Kai gauna aikštelės viduryje kamuolį, viskas tampa taip pavojinga. Buvo nesusikalbėjimų, bet reikia pripažinti – tikrai žvėriškas talentas“, – teigė M. Kalnietis.

Lietuvos rinktinės įžaidėjas pasidžiaugė trečiuoju kėliniu, kai lietuviai sugebėjo pelnyti net 34 taškus: „Išpildėme tai, ką norėjome. Puldami ėjome į situacijas, kur matėme savo stipresnes puses ir pavyko gerai pataikyti, kamuolys iš vidaus gerai ėjo į išorę, apskritai kamuoliu gerai dalinomės, „atsidarė“ mūsų metikai, atsirado balansas tarp vidaus ir išorės.“

Tai buvo ir antros rungtynės, kai vienu metu aikštėje grūmėsi du lietuvių žaidėjai iš NBA – Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas. Abu jie surinko trečdalį visos komandos taškų.

„Iš tikrųjų jie prisijungė prie rinktinės vėliau ir jau dabar yra didžiulė jėga, bet dar reikia daug ką šlifuoti. Su dviem dideliais žaidėjas automatizmo trūksta, jie patys dar nejaukiai jaučiasi, bet per treniruotes vaizdas geresnis, reikia tik perkelti tai į aikštę“, – tikino M. Kalnietis.

Įžaidėjo nenustebino JV tritaškis pirmame kėlinyje, tačiau jis pabrėžė, kad tai nėra komandos prioritetas ir metimas buvo atliktas ne iš gero gyvenimo.

Sulaukė klausimo Mantas ir apie gerą bičiulį Paulių Jankūną, patraukusį rinktinę trečiojo kėlinio pabaigoje. Rinktinės senbuvis per 11 min. pelnė 13 taškų (2/2 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 6/6 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir išprovokavo 3 pražangas.

„P. Jankūną žinau 30 metų. Svarbu jam būti sveikam ir jis tikrai duos daug naudos“, – neabejojo M. Kalnietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)