Jei šeštadienį Belgrade lietuviai varžovams pralaimėjo 68:72, šį kartą mačas buvo daug rezultatyvesnis, tačiau jam pasibaigus „Žalgirio“ arenos švieslentė užfiksavo antrą paeiliui lietuvių nesėkmę – 91:95.

Skirtingai nei Serbijoje, šį kartą Lietuvos rinktinės gretose kur kas drąsiau ir patikimiau žaidė per 20 min. 18 taškų pelnęs ir 7 kamuolius atkovojęs Jonas Valančiūnas, tačiau serbai rado dar labiau išsiskyrusį lyderį.

Sakramento „Kings“ ekipos gynėjas Bogdanas Bogdanovičius susitikimą baigė pelnęs 27 taškus (5/7 dvit., 5/9 trit.) ir pačioje mačo pabaigoje pataikė keletą labai sudėtingų metimų, nulėmusių permaningų rungtynių baigtį.

Visgi dėl dviejų iš eilės nesėkmių kontrolinėse rungtynėse krimstis D. Adomaitis nebuvo linkęs.

„Tokios rungtynės tikrai parodo tavo klaidas – vietas, ties kuriomis reikia toliau dirbti. Gerai tai, kad susitikimo metu pavyko pasibandyti įvairius penketus. Kai kurie funkcionavo geriau, su kai kuriais penketais žaidžiant dar reikia nemažai dirbti. Turime Domą su JV, kartais vienas žaidžia vidurio puolėju, kitas sunkiu kraštu, mums reikia žinoti, kaip ir kur išsidėstyti, kai aikštėje jie yra kartu, ir kai žaidžia tik kuris nors vienas iš jų“, – po susitikimo kalbėjo D. Adomaitis.

„Apskritai, mums dabar yra pats didžiausias iššūkis, kad Jonas Valančiūnas ir D. Sabonis galėtų sėkmingai žaisti kartu. Mums kiekvienam reikia žinoti savo vaidmenis“, – dar kartą pažymėjo vyriausiasis rinktinės treneris.

D. Sabonis, kaip ir J. Valančiūnas, rungtynes pradėjo starto penkete, o iš viso ant parketo praleido net 28 min., per kurias pelnė 11 taškų ir sugriebė 5 atšokusius kamuolius.

Antroje rungtynių pusėje D. Adomaitis ant parketo labai sėkmingai išbandė ir vyriausią rinktinės žaidėją Paulių Jankūną.

Žalgirietis per 11 min., suspėjo surinkti 13 taškų, pataikė absoliučiai visus metimus (2 dvitaškiai, 1 tritaškis, 6 baudos) ir gindamasis ne kartą sukėlė nemažai keblumų serbų superžvaigždei Nikolai Jokičiui – susidūręs su Pauliaus gynyba, aukštaūgis serbas ne kartą apeliavo į mačo arbitrus.

„Kartu su Domantu ir Jonu pabandėme žaisti tik rungtynių pradžioje. Vėliau norėjome pabandyti pažaisti su Jankūnu vidurio puolėjo pozicijoje – būtent taip, kaip norėsime tai matyti ateityje.

Faktas, kad ateityje Jonas ir Domantas kartu laiko aikštėje praleis vis daugiau ir daugiau, o šiandien galiu pasidžiaugti ir paties Pauliaus pasirodymu – paliko labai gerą įspūdį. Pasiteisino daug dalykų – pavyko bausti oponentus, kai puolime jis žaidė ir kaip vidurio puolėjas, ir kaip sunkus kraštas. Šis susitikimas parodė, kokie mes galime būti turėdami Paulių aikštėje“, – teigė D. Adomaitis.

„Gynyboje labai akcentavome momentus, kai serbai žaisdavo su N. Jokičiumi vidurio puolėjo pozicijose. Buvo momentų, kai jis mus nubaudė. Tačiau faktas, kad jis yra vienas geriausiai perduodančių kamuolį aukštaūgių pasaulyje, o jam būnant aikštėje varžovai daug juda“, – apie žaidimą gynyboje prieš Denverio „Nuggets“ vidurio puolėją kalbėjo D. Adomaitis.

Kaip ir Belgrade, taip ir šį kartą ant parketo nepasirodė Eimantas Bendžius ir Žygimantas Janavičius, tačiau spaudos konferencijos metu treneris tikino, kad rinktinės kandidatų sąrašo (jame yra 15 žaidėjų) kol kas trumpinti nesiruošia.

„Pasiliekame 15 žaidėjų, nes norime treniruotėse turėti tris penketus. Tada žymiai efektyviau galime išnaudoti savo taktiką. Trys penketai, skirtingas braižas – tai mums padeda treniruočių procese“, – tvirtino rinktinės vedlys.

Nors serbų treneris Aleksandras Džordževičius spaudos konferencijoje pagyrė lietuvių fizinę formą, apie ją paklaustas, D. Adomaitis purtė galvą.

„Toli gražu ja nesame patenkinti. Tai rodo ir pataikymo procentas, o kartais ir sprendimai, kurie pasibaigia klaidomis. Mums klaidų skaičių būtina sumažinti iki 10, netgi mažiau nei dešimties (šį kartą lietuviai suklydo 15 sykių, – red. past.). Serbai patys yra labai fiziškai pajėgi komanda, fiziškumą jie išlaikė visų rungtynių metu, visose pozicijose. Manau, kad mums tai buvo labai geras testas, ir forma tik gerės. Apmaudu, kad pralaimėjome, tačiau pasimokyti bus iš ko“, – pridūrė treneris.

Apskritai tai buvo jau ketvirtosios lietuvių rungtynės pasirengimo pasaulio čempionatui cikle. Anksčiau D. Adomaičio auklėtiniai 70:78 pralaimėjo ispanams, 80:60 sutriuškino suomiją ir, kaip jau minėta, 68:72 nusileido tiems patiems serbams.

Apskritai šis susitikimas „Žalgirio“ arenoje buvo paskutinės mūsų rinktinės rungtynės namuose. Kitą savaitgalį dar dvejas rungtynes (su Suomija ir Rusija) Lietuvos rinktinė žais Espo mieste Suomijoje, o prieš pasaulio čempionatą mūsiškių dar lauks trejos kontrolinės rungtynės Pietų Korėjos sostinėje Seule. Ten lietuviai žais su Angola, Čekija ir šeimininke Pietų Korėjos rinktine.

Pasaulio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)