Lietuvos rinktinė Belgrade šeštadienį nusileido serbams 68:72 ir degė noru revanšuotis varžovams.

Rungtynių Kaune pradžia palankiau klostėsi aikštės šeimininkams, Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio duetas užminė daug mįslių varžovų gynybai. JV pakėlė visą areną ant kojų, kai visiškai nedengiamas pataikė nuo trijų taškų linijos, o D. Sabonis palinksmino sirgalius įspūdingu dėjimu iš viršaus.

D. Adomaičio auklėtiniai pirmo kėlinio pabaigoje pirmavo 20:13, tačiau serbai nesnaudė ir netrukus išlygino žaidimą. Antro ketvirčio 7 minutes kova vyko taškas į tašką.

Tuomet Nikola Jokičius ir Bojanas Bogdanovičius surengė spurtą 8:0, o buvęs žalgirietis Vasilije Micičius su sirena pataikė tolimą tritaškį – įpusėjus dvikovai lietuviai atsidūrė jau besivejančiųjų vaidmenyje – 37:45.

Po didžiosios pertraukos skirtumas tapo dviženklis (37:47), tačiau tuomet komandą traukti ėmėsi J. Valančiūnas, o iš jo estafetę sėkmingai perėmė du rinktinės veteranai Paulius Jankūnas ir Mantas Kalnietis. Pastarasis išlygino ir baudos metimu persvėrė rezultatą Lietuvos rinktinės naudai – 64:63.

Trečiojo kėlinio pabaigoje abi rinktinės taškus rinko nuo baudų metimo linijos. Teigiamos energijos suteikė 5 iš eilės Mariaus Grigonio taškai, Lietuvos rinktinė paskutinio ketvirčio pradžioje perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Po M. Kalniečio tritaškio (79:72) lietuviai stabtelėjo ir to užteko, kad N. Jokičiaus vedami serbai vėl pavytų aikštės šeimininkus. Paskutines minutes aikštėje užvirė kova taškas į tašką ir sėkmė vėl lydėjo Serbijos rinktinę.

Lietuviai nusileido serbams pagal dvitaškių (19/34 – 55 proc. prieš 20/31 – 64 proc.) ir tritaškių pataikymą (8/23 – 34 proc. prieš 12/26 – 46 proc.), laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 34:23 ir klydo dažniau – 15:11.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 18 (4/6 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 7/7 baudos, 7 atk.k., 3 rez.p. 2 kl.), Marius Grigonis 17, Mantas Kalnietis 15, Paulius Jankūnas 13, Domantas Sabonis 11, Jonas Mačiulis 7, Mindaugas Kuzminskas 5, Renaldas Seibutis 4, Lukas Lekavičius 1, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis po 0, Arnas Butkevičius ir Martinas Gebenas nežaidė.

Serbija: Bojanas Bogdanovičius 27 (5/7 dvitaškiai, 5/9 tritaškiai, 2/3 baudos, 5 rez.p.), Nikola Jokičius 14, Nemanja Bjelica 11, Miroslovas Raduljica 10, Milošas Simonovičius 9.

Kontrolinis mačas Kaune lietuviams buvo paskutinis namuose prieš planetos pirmenybes. Jis buvo ypatingas ir tuo, kad tai buvo „Krepšinio namų“ paramos rungtynės. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė taip pat vienoms rungtynėms pakeitė savo aprangų dizainą, sugrįžo 80 metų į praeitį ir taip pagerbė savo pirmtakus – 1939 metų Europos čempionais Kaune tapusią Lietuvos rinktinę. Būtent prieš 80 metų, gegužės 21-28 d., legendinėje Kauno sporto halėje, Lietuvos rinktinė antrą kartą iš eilės tapo stipriausia Europoje.

Draugiškam mačui Kaune neregistruoti du kandidatai į rinktinę – Žygimantas Janavičius ir Eimantas Bendžius.

Po mačo Kaune lietuviai Suomijoje sužais dvejas rungtynes su šios šalies ir Rusijos rinktinėmis, o pasiruošimą pasaulio čempionatui D. Adomaičio auklėtiniai baigs Pietų Korėjoje, kur turės dar tris kontrolinius mačus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (791)