222 cm ūgio milžinas Kaune rungtyniavo 2010-2011 metų sezone. Dabar 30-metis atstovauja Filadelfijos „76ers“ ekipai.

Šeštadienį į Lietuvos rinktinės krepšį B. Marjanovičius įmetė 6 taškus.

– Kokios emocijos vėl atvykus į Lietuvą?, – žurnalistai paklausė B. Marjanovičiaus.

– O, viskas puiku. Čia praleidau puikų laiką. Paskutinį kartą čia žaidžiau per 2011 m. Europos čempionatą. Dabar tai antras kartas šioje arenoje. Nuostabu.

– Kaip vyko darbas prieš Jums prisijungiant prie komandos?

– Žinoma, sportavau individualiai. Mes esame profesionalai ir turime sunkiai dirbti, kad išlaikytume tinkama formą. NBA taisyklės mums neleidžia prie komandų prisijungti nuo pirmos dienos, todėl mes turime patys palaikyti formą. Dabar reikia suklijuoti komandinį žaidimą. Atrodo, kol kas viskas vyksta sklandžiai.

Aš pats jaučiuosi gerai. Mes subūrėme labai gerus žaidėjus, labai gerą komandą. Kiekvieną dieną mūsų žaidimas vis gerėja.

– M. Teodosičius iškrito dėl traumos. Kaip vertinate tokią situaciją?

– Tikiuosi, kad nieko labai labai rimto nenutiko ir jis greitai prie mūsų prisijungs. Tikiuosi, kad po gydymo jis grįš į komandą. Jis vienas iš geriausių gynėjų pasaulyje ir jis mums labai reikalingas.

Aš tikiu, kad jis grįš. Aš nesu daktaras, tačiau tikiuosi geriausio. Medikai daro viską ką gali.

– Serbija laikoma viena iš Pasaulio čempionato favoričių. Ar tai neslegia?

– Neslėpsiu – manau, kad mūsų šansai tikrai neblogi. Mes sau keliame labai aukštus tikslus. Taip buvo visada. Žinoma, aikštelėje reikės atiduoti viskas jėgas ir širdį. Mums reikės būti drąsiems ir kovoti.

– Lietuva savo gretose turi Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną. Kaip Jums šis duetas?

– Jie yra puikūs žaidėjai. Jie jau NBA spėjo sulaukti sėkmės. Kiekviena komanda džiaugtųsi savo gretose turėdama tokius žaidėjus.

– Kokie prisiminimai apie Lietuvą?

– Jų išties daug. Aš tikrai džiaugiausi čia būdamas. Tiesa, mes žaisdavome sporto halėje, čia neteko rungtyniauti. Manau, kad tai viena iš geriausių arenų pasaulyje, ne tik Europoje.

Rungtynių Kaune Lietuva – Serbija pradžia 19:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)