„Tai buvo geros rungtynės. Turint galvoje, kad turėjome nedaug laiko treniruotėms, matėme visokių epizodų, tačiau apie 18 minučių buvo tikrai gero krepšinio. Dabar mūsų darbas šį laiką gerokai padidinti“, – kalbėjo Kanados rinktinės vyriausiasis treneris N. Nurse'as.

Kanadiečiai be didesnio vargo dominavo rungtynėse, trečiame kėlinyje turėjo 17 taškų pranašumą (72:55).

Nugalėtojams Khemas Birchas ir Kyle'as Wiltjeras pelnė po 14 taškų, 12 pridėjo Brady Heslipas, po 11 – Kelly Olynykas ir Melvinas Ejimas, 6 – Cory Josephas (9 rez.p., 6 atk.k.).

Aikštės šeimininkus trečiame kėlinyje gerokai išgąsdino K. Olynyko pavojingas kritimas ant parketo – į aikštę jis daugiau negrįžo. Rinktinės strategas teigė, kad daugiau žinių bus po rentgeno tyrimo.

Tai buvo pirmosios iš 7 kanadiečių kontrolinių rungtynių prieš pasaulio čempionatą Kinijoje.

„Tai išties šauni kompanija, su ja jaučiuosi puikiai, – kalbėjo apie savo rinktinę K. Wiltjeras. – Kiekvieną iš šių vaikinų pažįstų nuo jaunučių amžiaus. Tai nesavanaudiški žaidėjai, mes puikiai sutariame. Pilnoje arenoje žaisti labai smagu. Kai vyksti į tokį turnyrą, svarbu žinoti, kad tave palaiko visa šalis.“

Penktadienį abi komandos žais tarpusavyje dar kartą, o tuomet kanadiečiai skris į Australiją, kur išmėgins jėgas su Australijos, Naujosios Zelandijos ir JAV krepšininkais.

Pasaulio krepšinio čempionate, kuris rugpjūčio 31 - rugsėjo 15 dienomis vyks Kinijoje, H grupėje Kanada grumsis su Lietuva, Senegalu ir Australija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)