Po savaitės intensyvių treniruočių Le Bleus sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes Po mieste. Pasirengimo planetos pirmenybėms cikle prancūzai iš viso suplanavo 8 dvikovas.

Rungtynių pradžioje Turkijos krepšininkai savo taškų kraitį didino keturiais tritaškiais iš eilės ir tik kėlinio antroje dalyje pataikė dvitaškį. V. Collet auklėtiniai per 3 minutes surengė spurtą 7:0 ir prasidedant antram ketvirčiui pirmavo 22:17.

Turkai atsigriebė prieš didžiąją pertrauką, kai atsakė spurtu 8:2 ir įpusėjus dvikovai išsiveržė į priekį 34:33. Jau tuomet aikštės šeimininkai skendo savo klaidose – per 20 minučių jų padarė 11.

Po pertraukos Les Bleus sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą ir išlygino žaidimą (56:54), tačiau turkai vėl pasitelkė toliašaudę artileriją ir, paskutiniame ketvirtyje susikrovę 8 taškų pranašumą, šventė pergalę.


V. Collet auklėtiniai klimpo klaidose – jų padarė 17, o varžovai – 11. Turkijos krepšininkai daug taikliau atakavo nuo tritaškio linijos (13/29 – 44 proc. prieš 7/20 – 35 proc.).

Prancūzija: A. Moermanas 12, E. Fournier 10, T. Heurtelis ir R. Gobertas (11 atk.k.) po 9, V. Poirier ir P. Lacombe po 6, A.M. Baye 5, N. Batumas 4.

Turkija: C. Osmanas 19 (9 atk.k.), F. Korkmazas 15, M. Mahmutoglu 10, D. Balbay 7 (6 rez.p.)


Pasaulio krepšinio čempionatas rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis vyks Kinijoje. Pirmą kartą turnyre dalyvaus 32 rinktinės.

Prancūzijos rinktinė G grupėje žais su Dominikos Respublika, Vokietija ir Jordanija. Antrame etape dvi stipriausios G ir H grupių komandos sudarys L grupę, kur V. Collet auklėtiniai gali susitikti ir su lietuviais. Pastarieji H grupėje žais su Kanada, Australija ir Senegalu.

Aukščiausias prancūzų laimėjimas pasaulio čempionatuose – iškovoti bronzos medaliai 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)