Lietuvių varžovų gretos ne tik retėja, bet ir neatrodo taip grėsmingai. Teigiama, kad FIBA 2019 turnyre nebus J. Murray ir R.J. Barretto, dar vienas NBA žaidėjas, Nazas Mitrou-Longas iš karto išbrauktas iš sąrašo. Indianos „Pacers“ atstovas palieka sau galimybę prisidėti ateityje prie Graikijos rinktinės.

Tarp kandidatų į Kanados rinktinę yra nemažai žaidėjų iš Europos: buvęs žalgirietis, „Barelonos“ gynėjas Kevinas Pangosas, „Turk Telekom“ puolėjas Kyle'as Wiltjeras, Kazanės „Unics“ puolėjas Melvinas Ejimas, „Estudiantes“ gynėjas Philas Scrubbas ir jo vyresnysis brolis, „Strasbourg“ puolėjas Thomas Scrubbas.

Kanadiečiai pasirengimą pradės Toronte nuo dviejų kontrolinių rungtynių su Nigerija. Vėliau jie keliaus į Australiją, kur žais su vietos rinktine, Naująja Zelandija ir JAV.

Pastarąjį mėnesį buvo paskelbta, kad prie Kanados rinktinės vairo stoja NBA čempionės Toronto „Raptors“ strategas Nickas Nurse'as.

Kanada grįžta į pasaulio čempionatą po 9 metų pertraukos. Rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis Kinijoje vyksiančio FIBA 2019 turnyro H grupėje jos varžovai bus australai, lietuviai ir senegaliečiai.

Kanados rinktinės kandidatų sąrašas: Aaronas Bestas, Khemas Birchas, Chrisas Boucheris, Oshae Brissettas, Melvinas Ejimas, Brady Heslipas, Cory Josephas, Kaza Kajami-Keane'as, Andrew Nembhardas, Duane'as Notice'as, Kelly Olynykas, Eugene'as Omoruyi, Kevinas Pangosas, Addisonas Pattersonas, Philas Scrubbas, Thomas Scrubbas, Kyle'as Wiltjeras, Jamalas Murray ir R.J. Barrettas (pastarieji abu dalyvaus tik stovykloje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)