Pamplonoje pirmas kontrolines rungtynes Lietuvos rinktinė 70:78 pralaimėjo Ispanijos krepšininkams, kuriems tai taip pat buvo pirmasis testinis mačas ilgame pasirengimo pasaulio čempionatui cikle.

J. Mačiulis šiose rungtynėse žaidė 13 min. per kurias pelnė 6 taškus (2/3 trit., 0/1 dvit.) atkovojo 4 kamuolius, o antroje rungtynių pusėje nuo atsarginių suolo aktyviai ragino jaunesnius savo komandos draugus būti aktyvesniais.

Visgi, pasibaigus mačui, 34-erių puolėjas pripažino, kad sureikšminti šių rungtynių rezultato ir bendro komandos pasirodymo dar tikrai nereikėtų.

„Nei ispanai buvo stipriausios sudėties, nei mes“, – šyptelėjo krepšininkas, turėdamas omenyje tai, kad Lietuvos rinktinė į Pamploną atskrido be Jono Valančiūno, Domanto Sabonio, Manto Kalniečio, Renaldo Seibučio ir Pauliaus Jankūno, o ispanai į Navaros regiono sostinę atkeliavo be Marco Gasolio ir Rudy Fernandezo.

„Aišku, visas rungtynes norėtųsi laimėti, bet buvo daug eksperimentavimų, daug keitimų, daug derinių. Treneriai norėjo išsibandyti, pasižiūrėti, – rungtynių įvertinimą tęsė J. Mačiulis. – Kita vertus, yra ir dalykų, kurie bet kurioje situacijoje turėtų būti išpildyti – atkovoti kamuoliai po savuoju krepšiu ir šiek tiek geresnė gynyba. To dar trūksta.“

Anot puolėjo, jokių ilgai gydytos traumos pasekmių jis nebejaučia.

„Jeigu alkūnė kaip nors reaguotų, manęs čia nebūtų, – tarstelėjo jis. – Viskas tikrai gerai, gerai atrodo ir treniruotėse, ir visur kitur. Nežinau, kaip kitiems atrodau iš šalies, bet pats sau atrodau gerai. Geras jausmas vėl išbėgti ant parketo, pažaisti.“.

Nemenką krūvį šiose rungtynėse teko atlaikyti vienam iš jauniausių rinktinės žaidėjų – į Ispaniją neatvykus pagrindiniams vidurio puolėjams, 24-erių Martinas Gebenas žaidė net 23 min. (ilgiausiai komandoje), per kurias pelnė 9 taškus, tačiau po lenta sugriebė tik 2 kamuolius ir gindamasis buvo gerokai apstumdytas NBA lygoje, Šarlotės komandoje rungtyniaujančio ispanų aukštaūgio Willy Hernangomezo (23 taškai, 7/12 dvit., 9 atk.kam.).

Visgi, teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad grumtis su W. Hernangomezu geriausiai iš visų lietuvių aukštaūgių sekėsi būtent M. Gebenui – Martynui Echodui varžovas buvo pernelyg fiziškai galingas, trumpai žaidusį Gytį Masiulį ispanai taip pat iš karto „laužė“ iš po krepšio.

„Rungtynės buvo labai kovingos – jos parodė, kad mes dar tikrai nesame tos formos, kurios norėtume būti. Trūksta komunikacijos gynyboje, susižaidimo. Manau, tai bus mums gera pamoka. Žiūrėsime įrašą, ko galime pasimokyti iš šio susitikimo“, – kalbėjo Kauno „Žalgiriui“ priklausantis krepšininkas.

Tiesa, į savo asmeninį pasirodymą 208 cm vidurio puolėjas pažvelgė savikritiškai.

„Nemanau, kad visiškai atlaikiau varžovų aukštaūgių testą, galėjau ir geriau sužaisti. Gal ne pats prasčiausias mano pasirodymas, bet jų priekinė linija buvo užtikrintesnė, tvirtesnė, ką ir parodė galutinis rezultatas. Faktas, kad jie turi daugiau patirties, visi jau žaidę rinktinėje, aukščiausiame lygyje, o man ta patirtis turėtų ateiti su laiku“, – kalbėjo aukštaūgis.

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje D. Adomaitis šios rungtynėse išbandė Eimantą Bendžių, tačiau snaiperio sugebėjimais išsiskiriantis krepšininkas 207 cm ūgio krepšininkas puolime beveik visą laiką praleido ne arčiau baudos aikštelės, o prie tritaškio linijos. Tikslą pasiekė 1 iš 5 jo tolimų šūvių, mačą E. Bendžius baigė sužaidęs 17 min. ir pelnęs 3 taškus.

„ Pirmame kėlinyje pildėme trenerių planą, viskas atrodė neblogai. Bet antrame kėlinyje padarėme 7 klaidas, praradome ritmą, o jie jį pajuto ir pabėgo. Po pertraukos klydome mažiau, tačiau nebepataikėme laisvi. Gal kai kur mus iš vėžių išmušė varžovų gynyba“, – situaciją komentavo E. Bendžius.


Tiesa, skirtingai nei M. Gebenas, paklaustas apie varžovų priekinės linijos keltas problemas Vilniaus „Ryto“ puolėjas gūžčiojo pečiais.

„Nieko nebuvo toje priekinėje linijoje ypatingo, ne vienus metus Ispanijoje žaidžiau, niekas nenustebino. Tik keli žmonės iš NBA, nieko išskirtinio“, – teigė jis.

Kitas kontrolines rungtynes Lietuvos krepšininkai žais jau sekmadienį. Klaipėdoje mūsiškių varžovais bus suomiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)