Vėlų penktadienio vakarą Pamplonos areną sausakimšai užpildys 10 tūkst. ispanų. Kontrolinės rungtynės tarp šeimininkų rinktinės ir Lietuvos krepšininkų apskritai bus pirmasis oficialus krepšinio mačas „Navarra“ arenoje nuo jos atidarymo praėjusių metų spalį.

Rinktinę į aukšto lygio krepšiniu progų pasimėgauti neturinčią Pamploną atvežti nusprendęs Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa po „Navarra“ arena vaikštinėjo nuo pat ankstaus penktadienio ryto, čia atvykęs dar prieš prasidedant Lietuvos rinktinės treniruotei.

Vidurdienį lietuvius ant „Navarra“ arenos parketo pakeitė patys ispanų krepšininkai, o J. Garbajosa ir vyriausiasis būsimų varžovų treneris Sergio Scariolo greta aikštės atsidūrė vietos žiniasklaidos, valdininkų ir rungtynių metu dirbsiančių savanorių apsuptyje.

Jorge Garbajosa

Netrukus veiksmas persikėlė į arenos patalpose įrengtą unikalaus ir tik šiaurinėje Ispanijos dalyje populiaraus žaidimo – baskų pelotos salę.

Po ilgai trukusios, bet lengvos treniruotės čia atkeliavo ir visa Ispanijos rinktinės delegacija, apsikeitusi dovanėlėmis su Navaros regiono atstovais ir išklausiusi oficialių sveikinimų serijos. Viena iš dovanėlių, įteikta krepšininkams, buvo baskų pelotos kamuoliukas, sukėlęs nemažą žaidėjų susidomėjimą.

Netrukus įvyko ir šio žaidimo demonstracija – ispanai išbandyti net ir jiems patiems labai neįprastą sporto šaką delegavo Sergio Llullą.

Pirmasis Madrido „Real“ snaiperio bandymas ranka atmušti skvošą primenančio žaidimo kamuoliuką nebuvo sėkmingas, tačiau netrukus S. Llullas „prisitaikė“ ir kiti jo smūgiai skriejo į tam pritaikytą sieną, lydimi emocingų komandos draugų šūksnių ir plojimų.


Po kelių minučių šį žaidimą išbandyti jau nusprendė Xavi Rabaseda ir vienas iš brolių Hernangomezų, o S. Scariolo itin trumpai pakomentavo, ko tikisi iš vakarinių rungtynių su lietuviais.

„Jau kurį laiką aš sulaukiu daug klausimų dėl žaidėjų, kurių nėra rinktinėje, dėl galutinės komandos sudėties, dėl laiko, kada ją planuoju paskelbti ir kitų panašių dalykų. Tačiau nėra kur skubėti, pasiruošimas dar tik įsibėgėja, man komandoje yra reikalingi visi žmonės, kurie joje yra dabar“, – kalbėjo krepšinio specialistas iš Italijos.

„O šio vakaro rungtynės nebus tipinės, nes rezultatas čia nėra svarbiausias. Aišku, mes tikrai norime kovoti ir nenuvilti publikos, kuri šitaip žaibiškai išpirko bilietus ir nori pamatyti mus ne tik žaidžiančius, bet ir laiminčius“, – pridūrė jis.

Galima prisiminti, kad bilietai į šias rungtynes buvo graibstyte išgraibstyti prabėgus mažiau nei 24 val. Nuo jų pasirodymo prekyboje.

Lietuvos laiku mačas prasidės penktadienio vakarą 22.30 val.

Lietuvos rinktinė į Pamploną atvyko be Domanto Sabonio, Jono Valančiūno, Renaldo Seibučio, Pauliaus Jankūno ir Manto Kalniečio.

S. Scariolo šioms rungtynėms neregistruos Rudy Fernandezo ir Marco Gasolio, kurių nebuvo ir treniruotės metu „Navarra“ arenoje.

Ricky Rubio

Visgi aikštėje turėtų pasirodyti trys NBA lygoje žaidžiantys ispanai – broliai Willy ir Juancho Hernangomezai bei Ricky Rubio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)