Į Palangą, kur nuo pirmadienio treniruočių stovykloje prakaitą lieja Lietuvos rinktinės kandidatai, 23-ejų metų 211 cm ūgio Indianos „Pacers“ puolėjas atvyko trečiadienio vakarą.

Ketvirtadienį krepšininkas jau dirbo inidividualiai – prakaitavo treniruoklių salėje.

D. Sabonio situacija – lygiai tokia pati, kokioje yra ir kitas NBA lygoje rungtyniaujantis Lietuvos rinktinės žaidėjas Jonas Valančiūnas.

Dėl NBA ir FIBA susitarimo ir draudimo aplinkybių, NBA komandų krepšininkai prie rinktinės treniruočių oficialiai galės prisijungti tik nuo rugpjūčio 1 d., likus vienai dienai iki pirmų kontrolinių rungtynių Pamplonoje su Ispanijos krepšininkais.

Iki tol tiek Domantas, tiek Jonas rinktinės treniruotes stebės iš šalies, dirbs individualiai.

„Jie dirbs pagal individualų planą, bus greta komandos, gal kai kurias treniruotes ir stebės. Bandysime tą laiką be jų išnaudoti maksimaliai“, – pirmąją treniruočių stovyklos dieną „Vanagupės“ viešbutyje teigė vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis.

„Praėjusiais metais praleidome nedaug laiko su rinktine, todėl pasiilgome tos tikros rinktinės – kai atvažiuojame, turime mėnesį pasiruošti, o tada su šimtaprocentinėmis jėgomis vykstame į čempionatą. Laukiau šios dienos ir tikrai gera būti čia.

Nors komandinėse veiklose nedalyvausiu, niekur neišvyksiu ir treniruosiuosi čia, su rinktine. Stebėsiu rinktinę, kalbėsiu su treneriais, galiu dalyvauti treniruotėse už šoninės linijos. Nemanau, kad bus problemų“, – apie savo veiklas iki rugpjūčio 1 d. kalbėjo ir pats J. Valančiūnas.

Taigi, atvykus ir D. Saboniui, šiuo metu Palangoje yra jau visi 18 šalies rinktinės kandidatų. Iš jų D. Adomaičiui teks atsirinkti 12 žaidėjų, vyksiančių į planetos pirmenybes Kinijoje.


Išplėstinis Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas

1.Mantas Kalnietisbe kluboPG
2.Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“PG
3.Žygimantas JanavičiusPrienų „Skycop“PG
4.Renaldas SeibutisSaragosos „Tecnyconta“SG
5.Adas Juškevičius„Nanterre 92“SG/PG
6.Marius GrigonisKauno „Žalgiris“SG
7.Rokas GiedraitisBerlyno ALBASF/SG
8.Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“SF/PF
9.Mindaugas Kuzminskasbe kluboSF/PF
10.Edgaras UlanovasKauno „Žalgiris“SF
11.Jonas MačiulisAtėnų AEKSF/PF
12.Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“SF
13.Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“PF
14.Paulius JankūnasKauno „Žalgiris“PF
15.Domantas SabonisIndianos „Pacers“PF/C
16.Jonas ValančiūnasMemfio „Grizzlies“C
17.Martinas GebenasUtenos „Juventus“C
18.Martynas EchodasVilniaus „Rytas“C


Pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pradės vienoje grupėje su Senegalo, Australijos ir Kanados nacionalinėmis ekipomis. Pirmąsias rungtynes rugsėjo 1 d. mūsiškiai žais su Senegalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)