„Komanda parodė kiaušus“ – skelbia M. Kuzminsko marškinėliai, ant kurių nupiešti ir kiaušiniais pripildytas pintines laikantys krepšininkai. Kartu su drabužių gamintojų įmone marškinėlius kūręs Lietuvos rinktinės puolėjas atskleidė, jog pelną skirs Rimanto Kaukėno paramos fondui.

„Šie marškinėliai skirti pasaulio čempionatui. Pastebėjau, kad yra daug frazių, kurioms gali suteikti skirtingas prasmes. Bus trys tokių marškinėlių egzemplioriai, o visas surinktas pelnas bus skirtas Rimanto Kaukėno fondui. Su tokiais marškinėliais galima nueiti ir į miestą, ar kažkam padovanoti. O tie pinigėliai kažkam bus stipri pagalba“, – sakė M. Kuzminskas.

Nors su Milano „Armani Olimpia“ po sezono išsiskyręs krepšininkas į rinktinės stovyklą atvyko gerai nusiteikęs, jis nenorėjo atvirauti apie savo naująjį klubą. Graikijos žiniasklaida paskelbė, jog 29-erių atletas ateinantį sezoną gins Pirėjo „Olympiakos“ garbę, bet pats M. Kuzminskas atskleidė, jog sutartis iki galo dar nesuderinta.

„Per daug negaliu išsiplėsti, bet tikiuosi, kad šiandien arba rytoj klubiniai reikalai bus sutvarkyti. Kol parašai nesudėti, komentuoti negaliu, bet pastarąją savaitę vyko rimtos derybos. Sprendimą priimti man visada yra sunku, ypatingai tokius, kurie nulemia ateitį. Aš net nuėjęs į parduotuvę ilgai svarstau, kurį vandenį pirkti. Todėl ir čia buvo labai daug nervų ir bemiegių naktų.

Tikiuosi, kad per šiandien ar rytoj viskas išsispręs ir tai taps oficialu“, – kalbėjo M. Kuzminskas, papasakojęs ir apie pagrindinius pasirinkimo kriterijus bei atskleidęs, jog pasirinko ne patį pelningiausią pasiūlymą. Puolėjas taip pat metė akmenį į italų daržą bei teigė, jog svarbiausia jam yra komandos vyriausiojo trenerio vizija.

„Daug kriterijų. Visada norisi, kad komanda tavęs norėtų. Tuomet kalbi su treneriu, žiūri, kokioje lygoje žaidžia ir kokios yra galimybės kažką pasiekti. Be abejo, nėra paskutinėje vietoje ir finansiniai dalykai, bet šįkart tai tikrai nebus finansiškai pats patraukliausias pasiūlymas. Bet žiūrint į ateitį, viskas turėjo būti gerai.

Svarbiausia, kad tavęs norėtų ne generalinis vadybininkas, o treneris, kuris turėtų savo viziją, kaip jis tave mato komandoje. Pastarieji pusantrų metų parodė, kad ta vizija išsipildo ne visada, bet tą viziją norisi išgirsti“, – dėstė Lietuvos rinktinės narys.

M. Kuzminskas prabilo ir apie Antano Kavaliausko sprendimą baigti karjerą.

„Antanas nustebino, bet pilnai jį suprantu. Manau, kad panašiai jautėsi ir Martynas Pocius, kuris baigė karjerą dar anksčiau. Tiesiog, jei tu jauti, kad žaidi per skausmus ir kasdien turi išgerti kelias nuskausminamųjų tabletes, galbūt yra teisingesnis sprendimas pradėti naują veiklą. Antanas išeina aukštumoje, tikrai nedaug žaidėjų baigia karjerą turėdami paskutinį sezoną Eurolygoje“, – sakė M. Kuzminskas.

Kalbėdamas apie pasaulio čempionatui besiruošiančios rinktinės reikalus, M. Kuzminskas teigė, jog jam nesvarbu, kurioje pozicijoje – lengvojo ar sunkiojo krašto puolėjo jam teks rungtyniauti dažniau. Buvęs Niujorko „Knicks“ krepšininkas patikino, jog nacionalinės komandos žaidimas suksis aplink NBA rungtyniaujančius Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį, o visi likę žaidėjai turės susitaikyti su savo rolėmis.

„Negaliu sakyti, kad noriu rungtyniauti tik „trečiu“ numeriu. Ne. Šiais laikais krepšinis yra toks, kad reikia rungtyniauti keliose pozicijose ir aš galiu tai daryti. Tai priklauso visiškai nuo trenerio strategijos. 2017-aisiais rinktinėje žaidžiau „ketvirtu“ numeriu, bet man nėra svetimos abi pozicijos. Svarbiau yra tai, kaip tave toje pozicijoje išnaudoja.

Natūralu, kad mūsų smogiamoji jėga bus Jonas su Domantu. Žaidimas suksis aplink juos, o mes visi būsime jų pagalbininkai. Padėsime juodu išnaudoti, o visi kiti turėsime susitaikyti su tomis rolėmis, kurias suteiks treneris. Rinktinėje dažniausiai tai pavyksta, visi savo roles priima ir atlieka jas labai gerai“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Ar rinktinė parodys tuos „kiaušus“?

„Tikėkimės“, – sakė M. Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)