Dėl NBA taisyklių Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis prie rinktinės prisijungs rugpjūčio 1 d.

Nuo pat pradžių pasirengimą pradės traumą išsigydęs Jonas Mačiulis, tačiau nebus Artūro Gudaičio, kuris nespėjo atsigauti po sunkios kelio raiščių traumos.

J. Mačiulis vienas pirmųjų atvyko į viešbutį Palangoje ir demonstravo puikią nuotaiką: nuo kovo nerungtyniavęs 34-erių puolėjas nebejaučia alkūnės traumos padarinių ir jau tris savaites sportuoja su kamuoliu.

„Dėl rankos jokių nepatogumų nebejaučiu: jėga sugrįžo, judesių amplitudė – taip pat. Esu visiškai pasiruošęs, reabilitacija praėjo gerai. Nors gegužę dar buvo abejonių: negalėjau iki galo ištiesti rankos, gydytojai darė visokius tyrimus. Bet paskui paėmė ir išsitiesė“, – žurnalistams pasakojo veteranas.

J. Mačiulis teigė esantis dėkingas Atėnų AEK klubui už pagalbą gydantis traumą – tai esą buvo ir viena priežasčių, paskatinusių pratęsti sutartį su Graikijos ekipa.

O liepą kauniečiui patalkino jo „gimtasis“ Kauno „Žalgiris“.

„Pastaroji mano savaitė jau buvo skirta vien tik krepšiniui: žaidžiau kontaktinį krepšinį, vienas prieš vieną, du prieš du, kitus elementus. Dirbau su „Žalgirio“ treneriu Tomu Masiuliu ir jaunaisiais žalgiriečiais – susitariau, prisijungiau, pravertė“, – dėkojo J. Mačiulis.

Palangoje rinktinė stovyklaus iki mėnesio pabaigos, o rupgjūčio 2 d. žais pirmąsias kontrolines rungtynes Ispanijoje. Iš viso pasirengimo periodu Lietuvos nacionalinės ekipos laukia devyni draugiški mačai.

Kinijoje rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis vyksiantį pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pradės H grupėje kartu su Senegalo, Australijos ir Kanados komandomis.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Mantas Kalnietisbe kluboPG
2.Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“PG
3.Žygimantas JanavičiusPrienų „Skycop“PG
4.Renaldas SeibutisSaragosos „Tecnyconta“SG
5.Adas Juškevičius„Nanterre 92“SG/PG
6.Marius GrigonisKauno „Žalgiris“SG
7.Rokas GiedraitisBerlyno ALBASF/SG
8.Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“SF/PF
9.Mindaugas Kuzminskasbe kluboSF/PF
10.Edgaras UlanovasKauno „Žalgiris“SF
11.Jonas MačiulisAtėnų AEKSF/PF
12.Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“SF
13.Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“PF
14.Paulius JankūnasKauno „Žalgiris“PF
15.Domantas SabonisIndianos „Pacers“PF/C
16.Jonas ValančiūnasMemfio „Grizzlies“C
17.Martinas GebenasKauno „Žalgiris“C
18.Martynas EchodasVilniaus „Rytas“C



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)