Tačiau 22-ejų metų 208 cm ūgio australas nuo komandos visiškai nenusišalins. Jis priėmė neįprastą sprendimą ir pareiškė dalyvausiantis didelį susidomėjimą Australijoje keliančiose kontrolinėse rungtynėse, kai rugpjūčio 16 ir 17 australai žais su kanadiečiais, o rupgjūčio 22 ir 24 dienomis – su JAV krepšininkams.

B. Simmonsas pagal naują sutartį su NBA klubu per 5 metus uždirbs 170 mln. JAV dolerių. Krepšininko agentas iš karto po sutarties pasirašymo patvirtino, kad klubas prašys, jog naujam sezonui gynėjas rengtųsi būtent su „76ers” treneriais, o ne dalyvautų planetos pirmenybėse.

Tai savo oficialiame pranešime patvirtino ir pats krepšininkas.

„Norėčiau visus informuoti, kad priimti sprendimą nebuvo lengva, teko daug konsultuotis. Galutinis verdiktas yra toks, kad aš keliausiu į Australiją, ten dalyvausiu savo vardo stovyklose, treniruosiuosi su Australijos rinktine ir netgi žaisiu kontrolinėse rungtynėse.

Tačiau vėliau, rugsėjį, man geriausia bus sugrįžti į JAV ir Filadelfijoje ruoštis sezonui su savo klubinės komandos draugais. Bet kuriuo atveju, artimiausiu metu aš dirbsiu su Australijos rinktine ir padėsiu jai siekti svarbiausio tikslo – laimėti medalius Tokijo olimpinėse žaidynėse, kur ir pats tikiuosi dalyvauti“, – rašė B. Simmonsas.

Nepaisant to ir fakto, kad jau anksčiau paaiškėjo, jog pasaulio čempionate nedayvaus ir Ryanas Broekhoffas (Dalaso „Mavericks“) bei Dante Exumas (Jutos „Jazz“), net ir be jų bei geriausio 2018-ųjų NBA naujoko, antrame savo sezone rinkusio po 16,9 taško, 8,8 atkovojo kamuolio ir 7,7 rezultatyvaus perdavimo, Australijos rinktinė Kinijoje bus itin rimta varžovė visiems, įskaitant ir Lietuvą, su kuria susitiks jau pirmame etape.

Andrejaus Lemanio vadovaujami australai, kaip ir kiti būsimi lietuvių varžovai grupėje kanadiečiai, visą savo dvyliktuką gali suformuoti kone vien tik iš NBA žaidėjų.

Atstovauti „Boomers“ pretenduoja: Patty Millsas (San Antonijaus „Spurs“), Thonas Makeris (Detroito „Pistons“), Joe Inglesas (Jutos „Jazz“), Isaacas Humphriesas (Atlantos „Hawks“), Matthew Dellavedova (Klivlando „Cavaliers“), Mitchas Creekas (Bruklino „Nets“), Jonah Boldenas (Filadelfijos „76ers“), Andrew Bogutas („Golden State Warriors“), Aronas Baynesas (Finikso „Suns“) ir Dengas Adelas (Klivlando „Cavaliers“).

Pasaulio čempionatas prasidės rugpjūčio 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)