Adrianas Wojnarowskis praneša, kad Filadelfijos „76ers“ klubas, liepą savo 22-ejų metų žvaigždei pateikęs penkerių metų 170 mln. JAV dolerių pasiūlymą, pageidauja, kad B. Simmonsas šią vasarą praleistų su klubu ir ruoštųsi naujam sezonui, todėl jo dalyvavimas Pasaulio taurėje yra labai abejotinas. Tai ESPN patvirtino ir žaidėjo agentas Richas Paulas.

Per du sezonus nė vieno tritaškio NBA lygoje kol kas taip ir nepataikęs gynėjas B. Simmonsas (0/17 bandymų), baudas metantis viso labo 58 proc. taiklumu, veikiausiai toliau tobulins savo metimą iš distancijos, o australų rungtynes geriausiu atveju stebės tik per ekraną.

Nepaisant to ir fakto, kad jau anksčiau paaiškėjo, kad pasaulio čempionate nedayvaus ir Ryanas Broekhoffas (Dalaso „Mavericks“) bei Dante Exumas (Jutos „Jazz“), net ir be jų bei geriausio 2018-ųjų NBA naujoko, antrame savo sezone rinkusio po 16,9 taško, 8,8 atkovojo kamuolio ir 7,7 rezultatyvaus perdavimo, Australijos rinktinė Kinijoje bus itin rimta varžovė visiems, įskaitant ir Lietuvą, su kuria susitiks jau pirmame etape.

Andrejaus Lemanio vadovaujami australai, kaip ir kiti būsimi lietuvių varžovai grupėje kanadiečiai, visą savo dvyliktuką gali suformuoti kone vien tik iš NBA žaidėjų.

Atstovauti „Boomers“ pretenduoja: Patty Millsas (San Antonijaus „Spurs“), Thonas Makeris (Detroito „Pistons“), Joe Inglesas (Jutos „Jazz“), Isaacas Humphriesas (Atlantos „Hawks“), Matthew Dellavedova (Klivlando „Cavaliers“), Mitchas Creekas (Bruklino „Nets“), Jonah Boldenas (Filadelfijos „76ers“), Andrew Bogutas („Golden State Warriors“), Aronas Baynesas (Finikso „Suns“) ir Dengas Adelas (Klivlando „Cavaliers“).

Didesnį NBA žaidėjų pasirinkimą už australus ir kanadiečius turi tik kasmetinė tarptautinių krepšinio čempionatų favoritė JAV rinktinė. Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 31-ąją dieną.