Birželio pradžioje pristatytame išplėstiniame kandidatų sąraše buvo 24 pavardės.

Prabėgus mėnesiui iš jo išbraukti penki žaidėjai: gynėjai Dovis Bičkauskis ir Artūras Milaknis, vidurio puolėjai Antanas Kavaliauskas, Egidijus Mockevičius ir Evaldas Kairys.

Taigi, pirmoje stovykloje laukiama 19 krepšininkų.

Sąraše liko ir šiuo metu traumas besigydantys Artūras Gudaitis bei Jonas Mačiulis, tiesa, jų galimybės prisijungti prie rinktinės vis dar neaiškios.

„Galutinis kandidatų sąrašas – ilgas diskusijų su trenerių štabu rezultatas. Žaidėjai turėjo gerus individualius bei komandinius sezonus ir visi, kurie yra sąraše, nusipelnė jame būti. Kol kas dar išlieka neaiški situacija dėl A. Gudaičio ir J. Mačiulio, kurie gydosi traumas.

Artūras šią savaitę vyksta pas medikus, kitą savaitę daugiau žinosime apie jo galimybes dalyvauti stovykloje. Jono galimybės prisijungti prie komandos paaiškės tik prieš pat stovyklą, kai gydytojai atliks paskutinius testus ir duos atsakymus. Bet kokiu atveju, daugiau žaidėjų kviesti į stovyklą neplanuojame.

Jei minėti žaidėjai prisijungs, turėsime 19-a krepšininkų, jei jie negalės – 17-a. NBA rungtyniaujančių Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio atvykimo data dar derinama, nes pagal NBA taisykles, ankščiausiai jie galėtų prisijungti nuo liepos 30 dienos. Tačiau neatmetame galimybės, kad su komanda jie bus nuo pat pasiruošimo pradžios“, – komentavo D. Adomaitis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Mantas Kalnietisbe kluboPG
2.Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“PG
3.Žygimantas JanavičiusPrienų „Skycop“PG
4.Renaldas SeibutisSaragosos „Tecnyconta“SG
5.Adas Juškevičius„Nanterre 92“SG/PG
6.Marius GrigonisKauno „Žalgiris“SG
7.Rokas GiedraitisBerlyno ALBASF/SG
8.Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“SF/PF
9.Mindaugas Kuzminskasbe kluboSF/PF
10.Edgaras UlanovasKauno „Žalgiris“SF
11.Jonas MačiulisAtėnų AEKSF/PF
12.Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“SF
13.Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“PF
14.Paulius JankūnasKauno „Žalgiris“PF
15.Domantas SabonisIndianos „Pacers“PF/C
16.Jonas ValančiūnasMemfio „Grizzlies“C
17.Martinas GebenasUtenos „Juventus“C
18.Martynas EchodasVilniaus „Rytas“C
19.Artūras GudaitisMilano „Olimpia“C


Į pirmą treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 22 dieną, pasirengimo cikle jie sužais devynerias kontrolines rungtynes.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės

Pirmasis draugiškas mačas vyks rugpjūčio 2 d. Pamplonoje, kur Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanijos komanda.

Lietuvoje nacionalinė komanda sužais du kontrolinius mačus – rugpjūčio 4 dieną su Suomijos rinktine Klaipėdoje ir rugpjūčio 12 dieną su Serbija Kaune.

Pasiruošimo etapą lietuviai užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre ir susitiks su šeimininkais, Angolos ir Čekijos rinktinėmis.

Kinijoje rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis vyksiantį pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pradės H grupėje kartu su Senegalo, Australijos ir Kanados komandomis.

FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)