Triskart NBA čempionas D. Wade'as šiemet užbaigė profesionalo karjerą, kurios paskutine stotele tapo Majamio „Heat“ klubas.

Kadangi naujam sezonui ruoštis nebereikės, D. Wade'as tikina, kad rugsėjį visas jo dėmesys bus sutelktas į įvykius Kinijoje, kur vyks vienas iš pačių didžiausių sporto renginių šiais metais.

„Laukia labai intriguojantis turnyras su ne vienomis įtemptomis rungtynėmis. Kinija taps krepšinio centru, o JAV rinktinė, be abejo, atvykusi sieks apginti titulą, iškovotą prieš penkerius metus Ispanijoje, – kalbėdamas su FIBA teigė 37-erių D. Wade'as. – Tačiau faktas, kad užimti vieną iš trijų prizinių vietų bus labai sunku, aš kalbu apie visas komandas. Kova bus labai nuožmi, nes bendras krepšinio lygis pasaulyje nuolat kyla.“

Be JAV rinktinės, tarp potencialių turnyro favoričių D. Wade'as išskiria tris rinktines. Dvi iš jų – Kanada ir Australija – čempionatą pradės vienoje grupėje su Lietuvos nacionaline ekipa.

„Galingas sudėtis buria daug komandų, pavyzdžiui Australija, Kanada ir Serbija. Jos gali surengti labai gerus pasirodymus. Visgi yra ir daugiau komandų, galinčių pakovoti dėl prizinių vietų“, – teigė amerikietis.

Planetos pirmenybėse pats D. Wade'as dalyvavo tik kartą – 2006-aisiais, kai JAV rinktinė paskutinį kartą netapo čempione. Sensacingai pusfinalye pralaimėjusi Graikijai (95:101), vėliau mūšyje dėl bronzos JAV ekipa turėjo tenkintis paguodos pergale prieš Argentiną (96:81).

„Be abejo, tuomet mes atvykome laimėti titulą, bet savo misijos likome neįgyvendinę. Tai buvo labai nuvilianti patirtis, kadangi turėjome pajėgią komandą, tačiau nelemtos rungtynės su graikais sudaužė mūsų viltis. Visgi aš manau, kad tai JAV krepšiniui tapo gera pamoka – per vėliau vykusius čempionatus mes laimėjome tik aukso medalius“, – kalbėjo NBA čempionas.

Pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)