JAV rinktinė sieks trečiojo iš eilės pasaulio čempionų titulo.

„Džiaugiamės žaidėjais, kurie yra pakviesti į nacionalinę JAV komandą ir jos treniruočių stovyklą. Manome, kad subursime stiprią rinktinę artėjančiam pasaulio čempionatui“, – teigė J. Colangelo.

Į kandidatų sąrašą įtrauktas Hjustono „Rockets“ lyderis, gynėjas Jamesas Hardenas, Naujojo Orleano „Pelicans“ aukštaūgis Anthony Davisas, NBA čempionų žiedo siekiantis Kyle Lowry, Domanto Sabonio komandos draugas Mylesas Turneris, Jutos „Jazz“ lyderis, atakuojantis gynėjas Donovanas Mitchellas, ilgametis Portlando „Trail Blazers“ gynėjas Damianas Lillardas.

„Didžioji dalis krepšininkų jau turi patirties JAV rinktinėje, žinome, kad jie yra lojalūs nacionalinei komandai ir sieks pateisinti JAV krepšinio bendruomenės lūkesčius“, – pridūrė JAV rinktinės atstovas.

Galutinis rinktinės 12-ukas bus paskelbtas rugpjūčio 17 dieną.

JAV rinktinės kandidatų sąrašas:

Harrisonas Barnesas, Bradley Bealas, Anthony Davisas, Andre Drummondas, Ericas Gordonas, Jamesas Hardenas, Tobias Harris, Kyle Kuzma, Damianas Lillardas, Brookas Lopezas, Kevinas Love, Kyle Lowry, CJ McCollumas, Khrisas Middletonas, Paulas Millsapas, Donovanas Mitchellas, Jaysonas Tatumas, PJ Tuckeris, Mylesas Turneris, Kemba Walkeris.

Šiame sąraše – 6 naujokai, kurie turi šansą pirmą kartą vilkėti JAV vyrų rinktinės marškinėlius: tai Kyle Kuzma, Brookas Lopezas, Paulas Millsapas, Donovanas Mitchellas, Jaysonas Tatumas ir PJ Tuckeris.

„NBA sezono metu mes stebėjome aibę žaidėjų ir, manome, kad šie šeši krepšininkai nusipelnė būti šiame sąraše“, – teigė J. Colangelo.

18-a iš šio sąrašo jau dėvėjo vyrų ar jaunimo rinktinės marškinėlius, iš jų penki jau lipo ant pasaulio čempionato apdovanojimų pakylos – 2014 metais auksą iškovojo A. Davisas, A. Drummondas ir J. Hardenas, o 2010-ųjų rinktinėje planetos čempionais tapo E. Gordonas ir K. Love'as.

Be to, šiame sąraše – ir penki olimpiniai čempionai (H. Barnesas 2016, A. Davisas 2012, J. Hardenas 2012, K. Love'as 2012, K. Lowry 2016).

„Turime puikų patyrusių rinktinės ir NBA žaidėjų būrį, taip pat – kelis jaunus žaidėjus, kurie yra neįtikėtinai universalūs“, – teigė strategas Greggas Popovich. Jam talkins „Golden State Warriors“ strategas Steve'as Kerras, Atlantos „Hawks“ treneris Lloydas Pierce'as ir Vilanovos universiteto komandos treneris Jay Wrightas.

Iš šio sąrašo – trys Hjustono „Rockets“ krepšininkai (J. Hardenas, E. Gordonas ir PJ Tuckeris), po du savo atstovus turi Milvokio „Bucks“ (B. Lopezas and K. Middleton) ir Portlando „Trail Blazzers“ (D. Lillardas ir CJ McCollumas).

Pasaulio čempionų titulą ginsiantys amerikiečiai pateko į E grupę, kurioje – Turkija, Čekija ir Japonija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)