Nors tiek pats 32-ejų krepšininkas, tiek kiti čempionų rinktinės nariai jau spėjo apsikeisti daugybe komplimentų ir netgi „susibroliauti“, Ispanijos federacijos sprendimas pasitelkti natūralizuotą krepšininką patiko ir patinka ne visiems.

Kai atrodė, jog diskusijos dėl L. Browno jau kiek aptilo, žibalo į ugnį šliūkštelėjo viena iš buvusių Argentinos krepšinio žvaigždžių, pats ilgus metus Ispanijoje žaidęs Pablo Prigioni.

45-erių argentinietis, šiuo metu treniruojantis savo gimtinės rinktinę ir rugsėjo 11-ąją atvedęs ją į FIBA AmeriCup čempionato viršūnę, aštriai pasisakė prieš ispanų pasirinktą natūralizacijos kelią.

„Aš pasakysiu paprastai. Jau geriau pralaimėčiau su savais Argentinos krepšininkais, nei bandyčiau laimėti su asmeniu, kuris neturi nieko argentinietiško, kaip šiuo atveju. Kol aš būsiu prie Argentinos rinktinės vairo, mes nieko nenatūralizuosime. Net nėra diskusijų“, – bendraudamas su „BasquetPlus“ pareiškė P. Prigioni.

Netrukus Argentinos rinktinės treneris pratęsė: „Rinktinė yra visiškai švarus dalykas ir tokia turi būti. O sutartis reikia pasirašinėti klubuose – tam jie ir yra. Kol dirbu aš, nebus jokių užsieniečių ir rinktinės trenerių štabe.“

Ypač jautriai ispanai sureagavo į paskutinį P. Prigioni uždėtą akcentą.

„Aš netikiu, kad Brownas su rinktinės marškinėliais jaustų tą pačią atsakomybę, kaip Rudy Fernandezas ar Sergio Llullas“, – tikino argentinietis, geriausius savo karjeros metus pralaidęs Vitorijos „Baskonia“ ir Madrido „Real“ komandose, ne vieną sezoną žaidęs ir NBA.

P. Prigioni pareiškimai į viešumą iškilo prabėgus vos dienai po to, kai paaiškėjo įdomus faktas iš paties apkalbų centre atsidūrusio L. Browno natūralizacijos istorijos.

Kaip atskleidė buvęs Kroatijos rinktinės narys Mario Kasunas, L. Brownas galėjo net ir nedebiutuoti su Ispanijos marškinėliais. Prieš keletą metų L. Browną natūralizuoti buvo siūloma Kroatijos krepšinio federacijai, tačiau sprendimas būtent dėl šio amerikiečio sukroatinimo buvo užvilkintas ir nepriimtas.

Šiais metais Kroatijai čempionate atstovavo natūralizuotas amerikietis Jaleenas Smithas, viename iš interviu pripažinęs, kad prieš gautą pasiūlymą tapti kroatu net nežinojo, kurioje Europos vietoje yra ši šalis. Kroatai suklupo turnyro aštuntfinalyje.

Primename, kad L. Brownas šiame Europos čempionate buvo išrinktas į geriausių turnyro žaidėjų simbolinį penketą – netrūko balsų, raginusių amerikietį apskritai pripažinti naudingiausiu čempionato krepšininku (MVP). Turnyre jis vidutiniškai pelnė po 15,2 taško, atliko po 7,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 16,7 naudingumo balo.

Į lietuvių krepšį aštuntfinalyje suvertė net 28 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)