Geriausius turnyro žaidėjus sekmadienį Berlyne rinkę žurnalistai susidūrė su dilema. Ką vertinti labiau – asmeninį pasirodymą ar komandos pasiekimus?

Pagal individualią statistiką nepralenkiami buvo graikas Giannis Antetokounmpo, suomis Lauri Markkanenas, slovėnas Luka Dončičius, serbas Nikola Jokičius. Bet nė vieno jų komanda nepasiekė pusfinalių.

Grupių etape žibėjo, tačiau ties tuo ir baigė bulgaras Saša Vezenkovas.

Tuo metu iš keturių stipriausių čempionato ekipų sudėčių asmeniškai labiausiai išsiskyrė D. Schroderis, kurio vidurkiai – 22,1 taško (penkta vieta) ir 7,1 rezultatyvaus perdavimo (taip pat penkta vieta).

Delfi pasiteiravus, pagal kokius kriterijus pats sudarytų simbolinį penketą, D. Schroderis rimtai susimąstė.

„Na, juk renkami naudingiausi žaidėjai – naudingiausi savo komandoms. Todėl manau, kad jų reikia ieškoti tose komandose, kurios daugiausiai pasiekė.

Pavyzdžiui, Mateuszas Ponitka nustūmė Lenkiją iki geriausių ketverto. Jis turėtų būti simboliniame penkete – tam pakanka vien jau pergalės prieš Slovėniją. Bent jau tokia mano nuomonė“, – svarstė 29-erių įžaidėjas.

Vis dėlto M. Ponitka į simbolinį penketą nepateko – kitaip nei pats D. Schroderis. Kartu su juo pagerbti G. Antetokounmpo, prancūzas Rudy Gobertas ir du čempionės Ispanijos atstovai: Lorenzo Brownas bei Willy Hernangomezas. Pastarasis pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju.


Tuo metu D. Schroderis čempionato pabaigoje susilaukė kitokio įvertinimo: savaitgalį jis pasirašė sutartį su Los Andželo „Lakers“ (NBA) ir vėl tapo LeBrono Jameso bendraklubiu.

Tiesa, pats vokietis, komentuodamas naujieną, atskleidė, jog susitarimas esą buvo pasiektas dar prieš Europos pirmenybes.

„Su „Lakers“ kalbėjausi jau tris mėnesius. Neskubėjau pasirašyti sutarties, nes norėjau, kad visi matytų mano pasišventimą rinktinei – sutikau joje žaisti ir neturėdamas kontrakto. Myliu šiuos vaikinus, šią federaciją“, – teigė gynėjas, pernai panašiomis aplinkybėmis praleidęs Tokijo olimpines žaidynes.

Dabar meilė bus tik dar tvirtesnė: sulydyta bronza.

Panašu, kad medalis turnyro šeimininkams buvo ne tik oficialiai Vokietijos krepšinio federacijos keltas tikslas, bet ir principo reikalas.

Bent jau D. Schroderiui.

„Niekas mumis netikėjo. Regis, mūsų reitingas prieš turnyrą buvo devintas ar dešimtas. Bet tiesa ta, kad mes turime daugybę talento rūbinėje: ne tik iš NBA, bet ir iš Eurolygos, Vokietijos pirmenybių. Čia – labai daug potencialo, jeigu toliau taip tęsime, mūsų laukia puiki ateitis“, – kalbėjo ekipos kapitonas.

„Man sakė, kad Vokietija medalį laimėjo po 17 metų pertraukos. Gana simboliška – Denniso maškinėlių numeris yra 17-as“, – tarp eilučių už apdovanojimą pirmiausia būtent savo pagrindinei žvaigždei padėkojo treneris Gordonas Herbertas.

Medalį jo auklėtiniai pelnė sekmadienį įveikę lenkus 82:69. D. Schroderis prie paskutinės pergalės prisidėjo 26 taškais, nors ir suklydo net 8 kartus.

„Aišku, įveikę Graikiją ketvirtfinalyje tikėjomės šiek tiek daugiau. Po pralaimėjimo pusfinalyje ispanams miegojau trumpai, skaudėjo ir visą kitą dieną. Bet manau, kad kitąsyk būsime dar stipresni. Su šia komanda mes dar tik pradedame“, – stabdyti nežada G. Herbertas.

Vokietija Europos pirmenybių prizininke tapo trečią kartą – ir pirmąsyk pelnė bronzą. 1993 metais vokiečiai buvo stipriausi žemyne, 2005-aisiais iškovojo sidabrą.

Primename, kad naujaisiais čempionais sekmadienį tapo ispanai, 88:76 palaužę Prancūziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją