Kaip šeštadienį pirmasis pranešė Lenkijos kanalas TVP Sport, Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Europos padalinys nusprendė lenkams suteikti teisę rengti vienos iš 2025-ųjų Europos krepšinio čempionato grupių varžybų kovas. Tai automatiškai reiškia, kad Lenkijos rinktinė gauna ir kelialapį į pirmenybes.

2025-ųjų Europos krepšinio čempionatas vyks pagal tokį patį principą, kaip ir pastaruosius tris kartus. 24 komandos bus suskirstytos į keturias grupes po 6, o po keturias geriausias grupių ekipas kovas tęs atkrintamosiose varžybose.

Jau anksčiau buvo paskelbta, kad po vieną iš grupių priims Latvija, Suomija ir Kipras, o dabar prie jų prisijungė ir Lenkija. Atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Latvijos sostinėje Rygoje.

Lenkija Europos čempionatą iki šiol yra organizavusi du kartus – 1963-iaisiais ir 2009-aisiais. Tiesa, tuomet kaimyninė šalis priėmė visą turnyrą, o dabar rengs tik vienos grupės varžybas. Kuris Lenkijos miestas imsis grupės turnyro organizavimo, kol kas nėra aišku – minimi Krokuvos ir Glivicės variantai.

Anksčiau buvo manoma, kad kartu su Latvija, Suomija ir Kipru turnyrą rengti bus patikėta Ukrainai, tačiau Rusijos sukeltas karas šioje šalyje situaciją pakeitė radikaliai.

Primename, kad sekmadienį dėl 2022-ųjų Europos čempionato aukso medalių susirems Prancūzijos ir Ispanijos rinktinės.

Čempionų titulo neapgynė slovėnai, ketvirtfinalyje sensacingai pralaimėję jau minėtiesiems lenkams, vėliau patyrusiems sutriuškinimą pusfinalio etape.

Pažymėtina, kad į 2023-ųjų pasaulio krepšinio čempionatą, kuris vyks Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje, Lenkijos rinktinė nepateko neįveikusi atrankos varžybų barjero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją