Vokietijos lyderis Dennisas Schroderis per tris pusfinalio rungtynių ketvirčius buvo sukaupęs 28 taškus.

Lemtingos atkarpos metu jo sąskaitą papildė vos du.

Rungtynėms artėjant prie kulminacijos vytis oponentus turėjusius ispanus gelbėjo tas pats sprendimas, kuriuo praėjusį savaitgalį iš žaidimo buvo „išjungtas“ Marius Grigonis.

Dabartiniai planetos čempionai ėmė taikyti „box and one“ gynybos sistemą, kuomet keturi žaidėjai išsirikiuoja ties savo baudos aikštelės kampais, o likęs prižiūri pavojingiausią priešininkų perimetro grandies krepšininką.

Toks zoninės ir asmeninės gynybos mišinys gali bent trumpomis atkarpomis sujaukti priešininkų derinius ir taip išmušti juos iš ritmo.

Penktadienį tas penktasis, besiginantis asmeniškai, buvo Alberto Diazas, o jo taikinyje atsidūrė D. Schroderis.

Ir viso čempionato metu žavėjęs Vokietijos puolimas ėmė trūkčioti.

Vokiečių puolėjas Johannesas Thiemannas – vienas tų, kuriuos ispanų paspęsti spąstai turėjo nustebinti mažiausiai.

28-erių aukštaūgis nuo 2018 metų rungtyniauja „box and one“ gynybos Eurolygoje taip pat nevengiančiame Berlyno ALBA klube. Visą tą laiką jį treniruoja būtent Ispanijos specialistai: iš pradžių – Aito Garcia Renesesas, pastarąjį sezoną – Israelis Gonzalezas.

Po pusfinalio Delfi paklaustas, kodėl šis „La Familia“ ginklas yra toks mirtinas, J. Thiemannas turėjo logišką paaiškinimą.

„Rinktinėje – kitaip nei klube. Čia nelieka laiko kruopščiai nušlifuoti žaidimo prieš „box and one“ ar aikštės gynybos variantus. Pasirengimui turi tik mėnesį, per kurį reikia padaryti krūvą kitų darbų – smulkesnių tiesiog nebespėji. Be abejo, pulti prieš „box and one“ gynybą nėra lengva, ir mes, deja, neradome jai priešnuodžių“, – sakė 6 taškus pusfinalyje pelnęs krepšininkas.


Tiesa, Vokietijos treneris Gordonas Herbertas pripažinti šio fakto nenorėjo – anot 63-ejų specialisto iš Kanados, jo auklėtiniai ketvirtame kėlinyje tinkamai atakavo ispanų gynybines pozicijas, o problema esą buvo tik netaiklūs metimai.

„Manau, kad mes patys save šiek tiek įvarėme į kampą. Varžovams pradėjus gintis „box and one“ sistema, puolėme visai neblogai – tik nesugebėjome tiksliai užbaigti atakų“, – tikino G. Herbertas.

Panašumų su Lietuvai čempionatą užbaigusiu aštuntfinaliu penktadienį matėsi ir priešingoje aikštės pusėje.

Lorenzo Brownas rungtynių pabaigoje vėl apsisiautė supermeno apsiaustu ir žudė vokiečius taikliais metimais. Įžaidėjas viso surinko 29 taškus – vienu daugiau nei mače su lietuviais.

Būtent dėl šios skylės gynyboje po rungtynių labiausiai graužėsi kitas Vokietijos aukštaūgis Johannesas Voigtmannas.

Tačiau jo bendravardis Thiemannas ragina ilgai savęs nesigailėti. Priešakyje – rungtynės dėl trečios vietos su kaimynine Lenkija.

„Medalis – mūsų tikslas ir svajonė, kurią vis dar galime pasiekti. Mums šios rungtynės bus pačios svarbiausios. Žinoma, dabar mums skauda, esame pikti. Bet jau kitą rytą turime visa tai pamiršti ir ruoštis dar vienai kovai“, – pabrėžė J. Thiemannas.

Primename, kad pirmajame pusfinalyje Berlyne Prancūzija nupūtė Lenkiją 95:54.

Prieš tai Vokietija atkrintamosiose varžybose eliminavo Juodkalniją (85:79) ir Graikiją (107:96). Ispanija aštuntfinalyje nuliūdino Lietuvą (102:94), o ketvirtfinalyje – Suomiją (100:90).

Finalas ir rungtynės dėl trečios vietos laukia sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją