Tai apskritai solidžiausia pergalė šiame „Eurobasket“ turnyre (41-o taško persvara), taip pat vos 54 pelnyti taškai – pats nerezultatyviausias pasirodymas šiose Senojo žemyno pirmenybėse.

Nuo dvikovos pirmų minučių į priekį išsiveržę prancūzai nesulaukė rimtesnio Lenkijos rinktinės pasipriešinimo.

Ji visiškai nepriminė tos komandos, kuri ketvirtfinalyje slovėnams per du kėlinius sukratė beveik 60 taškų. Per pirmą dvikovos pusę Igorio Miličičiaus auklėtiniai buvo pelnę vos 18 taškų.

Dažnai klydę (10 klaidų per du kėliniu) prancūzai dominavo po krepšiais ir nesunkiai rasdavo sprendimų puolime.

Po pertraukos V. Collet auklėtinių persvara tik augo. Maža to, jis turėjo prabangą patausoti lyderius ir suteikti žaidimo minučių mažiau žaidžiantiems krepšininkams.


Prancūzijos rinktinė neketino atsipalaiduoti ir dvikovos pabaigoje, galiausiai pasiekė daugiau nei įtikinamą pergalę 95:54.

Ketvirtfinalio herojus, trigubą dublį mače su slovėnais fiksavęs Mateuszas Ponitka šioje dvikovoje pelnė tik 7 taškus, atkovojo 1-ą kamuolį ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Prancūzų gretose nesulaikomai žaidė Guerschonas Yabusele, suvertęs 22 taškus, atkovojęs 4 kamuolius ir perėmęs 2 kamuolius.

Prancūzija: Guerschonas Yabusele 22, Elie Okobo ir Evanas Fournier po 10, Vincentas Poirier, Amathas M'Baye ir Terry Tarpey po 8, Thomas Heurtelis 7, Rudy Gobertas (3 blokai) 6 taškai.

Lenkija: A.J. Slaughteris 9, Michalas Michalakas 9, Mateuszas Ponitka 7, Jaroslawas Zyskowskis ir Aleksanderis Balcerowskis po 5 taškus.

Rungtynių statistika

Kitoje penktadienio vakaro pusfinalio dvikovoje trofėjų išalkusi Vokietija susigrums su Ispanija (21.30 val. Lietuvos laiku).


Prancūzijos rinktinė iškovos devintą medalių komplektą FIBA varžybose nuo 2000-ųjų metų.

Turnyro Pelene vadinama Lenkija Europos čempionato pusfinalyje žaidė pirmą kartą po daugiau nei 50 metų. Prancūzija paskutinį kartą triumfavo „Eurobasket“ turnyre 2013 metais finale įveikusi Lietuvą.

Primename, Lenkija ketvirtfinalyje 90:87 (29:26, 29:13, 6:24, 26:24) pranoko titulą gynusią Slovėniją, o aštuntfinalyje 94:86 pranoko Ukrainos rinktinę. Į atkrintamąsias lenkai žengė D grupėje užėmę 3-ią vietą.

Tuo metu prancūzai ketvirtfinalyje išgyveno dar vieną pratęsimo dramą ir eliminavo italus – 93:85 (27:20, 11:11, 18:31, 21:15; 16:8).

Prieš tai aštuntfinalyje Vincento Collet auklėtiniai vos išnešė sveiką kailį mače su Turkija, kuriame gelbėjosi ketvirto kėlinio pabaigoje, išplėšė pratęsimą, o jame – ir bilietą į kitą atkrintamųjų etapą (87:86). Prancūzai į atkrintamąsias žengė iš B grupės, kurioje liko trečia.

Lenkijai tai 7-as „Eurobasket“ pusfinalis, prieš tai šešiuose pusfinalio mačuose lenkai patyrė nesėkmes, o į finalą prasibrauta tik 1963 metais, kuomet buvo įveikta tuometinė Jugoslavija (83:72).

Bet kokiu atveju, paskutinį kartą Lenkija pusfinalyje žaidė prieš daugiau nei pusšimtį metų – 1971-aisiais (pralaimėta Jugoslavijai 75:100). Tai antra ilgiausia atkarpa belaukiant naujo šanso pusfinalyje, šioje vietoje tik Lietuva ilgiau – 58-erius metus – laukė naujos progos pusfinalyje (1937-1995).

Prancūzija žaidė 12-ą „Eurobasket“ pusfinalį, laimėjo trečią kartą paeiliui (paskutiniai du – 2011 m. ir 2013 metais). Prieš tai patyrė 9-ias nesėkmes. Beje, prancūzai pusfinalyje iki šio vakaro niekada nebuvo pelnę daugiau nei 80 taškų.

Mateuszas Ponitka tapo pirmuoju krepšininku, fiksavusiu šiame amžiuje trigubą dublį „Eurobasket“ atkrintamosiose (26 taškai, 16 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)