Penktadienį 18.15 val. Lietuvos laiku Prancūzijos rinktinė susigrums su sensacingai į stipriausiųjų ketvertą žengusia Lenkijos nacionaline ekipa.

„Pradėjau žaisti rinktinėje 2014 metais. Supratau, kad svarbiausia nacionalinei ekipai yra branduolys žaidėjų, trenerių ir žinojimas, kad čia yra gera atmosfera. Kai branduolys stiprus, gali ateiti ir sėkmingai atsiskleisti jaunimas“, – neabejojo E. Fournier.


Dvejos rungtynės prancūzus, o taip pat Vokietiją, Lenkiją ir Ispaniją skiria nuo laisvo Europos čempionų sosto.

„Dvejos rungtynės yra daug. Organizmui visas turnyras yra labai sekinantis (per 18 dienų 9 rungtynės), tačiau tai yra „Eurobasket“ dalis. Šis turnyras veikiausiai yra sunkiausias fiziškai, tačiau toks jis yra visiems dalyviams“, – sakė jis.

E. Fournier nesiėmė atsakyti į klausimą, kaip gali tokios galingos rinktinės kaip Graikijos, Serbijos ar Slovėnijos su savo mega žvaigždėmis nebūti tarp keturių stipriausiųjų, bet pripažino, kad FIBA varžybos yra išskirtinės: „Negaliu visko paaiškinti. Visi NBA lygoje, kurie žaidžia savo šalių nacionalinėse komandose žino, kad FIBA varžybos skiriasi, jos kitokios.“


Turnyro Pelene vadinama Lenkija Europos čempionato pusfinalyje žais pirmą kartą po daugiau nei 50 metų. Prancūzija paskutinį kartą triumfavo „Eurobasket“ turnyre 2013 metais.


Kitoje penktadienio vakaro pusfinalio dvikovoje trofėjų išalkusi Vokietija susigrums su Ispanija (21.30 val. Lietuvos laiku).

Įspūdingą žaidimą demonstruojantys turnyro šeimininkai ketvirtfinalyje sensacingai nugalėjo pretendentę į titulą Graikijos rinktinę su Gianniu Antetokounmpo priešakyje. Die Mannschaft „Eurobasket“ pusfinalyje žais pirmą kartą nuo 2005 metų.

Savo ruožtu ispanai ketvirtfinalyje 100:90 įveikė Suomiją ir 11-ą kartą iš eilės pateko į Senojo žemyno stipriausiųjų ketvertą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją