Trečiadienį pirmenybių ketvirtfinalyje lenkai įveikė titulą gynusią komandą 90:87.

A. J. Slaughteris prie sensacingos pergalės prisidėjo 16 taškų, 6 atkovotais kamuoliais ir 4 rezultatyviais perdavimais – tik trigubą dublį surinkęs rinktinės kapitonas Mateuszas Ponitka skriaudė slovėnus dar skaudžiau.

„Nemanau, kad tai – stebuklas. Kai esi pasiryžęs, tiki savimi, viskas įmanoma. Net jei niekas daugiau pasaulyje mumis netikėjo, dvylika vyrukų rūbinėje manė kitaip. Juk mes neturėjome ko prarasti – pralaimėsime Slovėnijai, na ir kas? Normaliu atveju taip ir turėtų būti. Pasaulį šokiruoti galėjo tik mūsų pergalė“, – po rungtynių Delfi sakė 35-erių įžaidėjas iš JAV, Lenkijai atstovaujantis nuo 2015 metų.

Jis dėkojo komandos treneriui iš Kroatijos Igoriui Miličičiui už pasiteisinusius taktinius sumanymus, supančiojusius slovėnų lyderius.

„Mums reikėjo protingo plano norint laimėti šias rungtynes. Turėjome specialių sumanymų, kaip gintis nuo Luka Dončičiaus, kaip dengti Goraną Dragičių. Ir jie veikė. Tikiu, kad mūsų rungtynių planas gali suveikti ir pusfinalyje su Prancūzija“, – komentavo A. J. Slaughteris.

Vis dėlto planuoti – viena, o pranokti čempionus aikštėje – jau kas kita.

Tačiau šįkart lenkų žaidėjai atrodė pasirengę mirti ant parketo.

„Šis sezonas gali būti paskutinis krepšinyje ir man, ir Aaronui Celui. Norėjome nuveikti ką nors tokio, ką būtų galima prisiminti visą gyvenimą. Ir tai padarėme“, – paaiškino A. J. Slaughteris.

Be fantastiško rezultato jis iš Vokietijos sostinės išsiveš ir dar vieną ypatingą prisiminimą.

Praėjusį savaitgalį komandų viešbutyje A. J. Slaughteris įsiamžino nuotraukoje, kuri žaibiškai išplito po socialinius tinklus.

Lenkijos veteranas nusifotografavo su L. Dončičiumi ir N. Jokičiumi, laikančiu jo sūnų.

Kas tuomet būtų pagalvojęs, jog po kelių dienų Slovėnijos ir Serbijos įžymybių nebebus Berlyne, o vienintelis iš viename kadre užfiksuotos trijulės kovą tęs pats A. J. Slaughteris.

„Mačiau, kiek daug visokiausių reakcijų susilaukė ta nuotrauka. Kai serbai iškrito, žmonės komentavo, kad turbūt paprašiau Jokičiaus pažiūrėti vaiką, kol mes su Luka žaisime krepšinį.

Jeigu rimtai, tie du vaikinai – didūs žaidėjai. Nenorėjau praleisti progos įsiamžinti kartu su sūnumi jų kompanijoje. Nepasididžiavau paprašyti, o jie geranoriškai sutiko. Tai – dar vienas atsiminimas visam gyvenimui. Tikiuosi, užaugęs sūnus man padėkos“, – šypsojosi krepšininkas.

Regis, su atžala jį išties sieja ypatingas ryšys.

Vos A. J. Slaughteriui papasakojus nuotraukos istoriją, „Mercedes-Benz“ arenos koridoriuje pasirodė žaidėjo žmona su sūnumi ant rankų.

„Nagi, atnešk jį čia – žurnalistai ką tik teiravosi apie jį“, – juokdamasis pašaukė Lenkijos rinktinės atstovas, netrukus perėmęs vaiką į savo glėbį.

Lenkams triukšmaujant aikštėje, Vokietijos sostinėje lieka vis mažiau krepšinio žvaigždžių, su kuriomis A. J. Slaughteris dar galėtų nusifotografuoti.

Bet galbūt po Europos čempionato jau kiti kolegos pageidaus nuotraukos su juo pačiu.

Lenkija pusfinalyje galynėsis su Prancūzija, kuri pirmame trečiadienio ketvirtfinalyje po pratęsimo 93:85 išsikapstė prieš Italiją.

Kitą pusfinalio porą sudarys Ispanija ir šeimininkė Vokietija. Kovos dėl vietos finale vyks penktadienį.

Primename, kad aštuntfinalyje slovėnai 88:72 pranoko belgus, o lenkai 94:86 eliminavo ukrainiečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją