Pusfinalyje vokiečių lauks Ispanijos nacionalinė ekipa, antradienį pirmoje ketvirtfinalio dvikovoje 100:90 nugalėjusi suomius.

Trečiadienį dėl bilieto į turnyro TOP-4 kovos Prancūzija ir Italija (18.15 val.) bei titulą ginanti Slovėnija ir Lenkija (21.30 val.).

Iki susitikimo su turnyro šeimininkais graikai buvo laimėję visas 6 Europos čempionato rungtynes.

Paskutinį kartą vokiečiai Graikijos rinktinę buvo įveikę 2001 metais. Europos čempionato pusfinalyje Die Mannschaft nežaidė nuo 2005 metų., kuomet dar Dirko Nowitzkio vedama komanda iškovojo sidabro medalius.


Priminsime, kad dar aštuntfinalio etape buvo eliminuota itin pajėgia pretendente į medalius laikyta Serbijos nacionalinė ekipa su Nikola Jokičiumi priešakyje.

Vokietija: Dennisas Schroderis 26 (27 naud.b.), Andreas Obstas ir Franzas Wagneris po 19, Danielis Theisas 13 (16 atk.k.), Johannesas Thiemannas 13.

Graikija: Giannis Antetokounmpo 31 (7 atk.k., 8 rez.p., 31 naud.b.), Giannoulis Larentzakis 18, Tyleris Dorsey 13.

Du kėlinius vykusi kova lemiamą lūžį pasiekė po didžiosios pertraukos, kai Vokietijos rinktinė surengė įspūdingą spurtą 20:1 ir praktiškai nulėmė dvikovos baigtį.

Spaudimo neatlaikęs už dvi nesportines pražangas iš aikštės išvytas buvo G. Antetokounmpo, už dvi technines pražangas pasišalinti turėjo ir vokiečių vedlys Dennisas Schroderis, tačiau pastarojo nuotaika buvo kur kas geresnė.

Nugalėtojai pataikė net 17 iš 31 tritaškių (55 proc. taiklumas) ir laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 46:32.

Pirmieji į pusfinalį žengė ispanai, kurie aštuntfinalyje antradienį 100:90 nugalėjo Suomijos krepšininkus.

Trečiadienį dėl bilieto į TOP-4 kovos Prancūzija ir Italija (18.15 val.) bei titulą ginanti Slovėnija ir Lenkija (21.30 val.).

Rungtynių eiga:

Uraganinį puolimą surengę vokiečiai pataikė visus 4 mestus tritaškius ir rungtynių pradžioje išsiveržė į priekį 14:5. Tritaškių lavina nesibaigė ir aikštės šeimininkai netrukus persvarą padidino iki dviženklės (19:9).

Per 5 minutes vokiečiai iš 9 tritaškių pataikė 7 ir pirmavo 25:14. Graikams pavyko pristabdyti fantastiškai pataikančius vokiečius.


Pirmuoju smuiku ėmė griežti G. Antetokounmpo, aštriais prasiveržimais terorizavęs varžovų gynybą ir sumažinęs skirtumą iki minimumo (28:27). Po pirmojo kėlinio Vokietijos rinktinė buvo priekyje 31:27.

Abi komandos apsikeitė taikliais metimais ir prabėgus trims antrojo kėlinio minutėms skirtumas nepasikeitė (36:32). Giannoulis Larentzakis tapo tamsiuoju graikų arkliuku, kurio dėka įpusėjus ketvirčiui Dimitrio Itoudžio auklėtiniai vėl kvėpavo varžovams į nugaras (42:40).

Graikijos rinktinė spaudimo nemažino ir netrukus G. Antetokounmpo baudų metimais pirmą kartą šioje dvikovoje persvėrė rezultatą savo komandos naudai 44:46. Išnaudodami savo snaiperį Andreasą Obstą vokiečiai susigrąžino iniciatyvą 55:51.

Itin rezultatyvioje pirmoje rungtynių dalyje viskas baigėsi sėkmingiau graikams, kurie sugebėjo persverti rezultatą savo naudai, o po dviejų D. Schroderio klaidų Kostas Sloukas dar paskutinę sekundę pataikė ir tolimą metimą nuo aikštės vidurio. Įpusėjus dvikovai vokiečiai atsiliko 57:61.

Po didžiosios pertraukos Vokietijos rinktinė pradėjo spurtu 7:0 ir išsiveržė į priekį 64:61. Per daugiau nei 4 minutes graikai sugebėjo pelnyti tik tašką, o turnyro šeimininkai taikliais tritaškiais toliau didino skirtumą, o juos palaikantys sirgaliai kone skendo euforijoje. Skirtumas išaugo iki rekordinio 15 taškų (77:62). Spurtas 20:1!


Benubėgančius vokiečius pristabdyti pavyko vėl kamuolį į savo rankas paėmusiam G. Antetokounmpo. Po trijų kėlinių vokiečiai pirmavo 83:71.

Sužaidus 4 paskutinio kėlinio minutes graikams atsikovoti nieko nepavyko. Atvirkščiai, vokiečiai sėkmingai padidino savo persvarą iki rekordinės 96:80.

Likus žaisti 5 minutes Graikijos rinktinėje visiškas sąmyšis - dėl dviejų nesportinių pražangų lyderis G. Antetokounmpo buvo priverstas apskritai palikti aikštelę. Vokietijos rinktinė ėmė triuškinti varžovus - 103:82.


Vokietijos rinktinė taip pat prarado vieną iš savo lyderių D. Schroderį, kuris buvo priverstas palikti areną dėl dviejų techninių pražangų. Vis dėlto jo nuotaika buvo daug geresnė nei varžovų žvaigždės G. Antetokounmpo.

Likęs trijų minučių laikas abiem komandoms jau buvo tik formalumas. Vokiečiai laukė, kada galės kelti į viršų triumfuodami rankas, o graikai - baigti nevykusias rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją