Prieš būsimą ketvirtfinalio mūšį (antradienį 21.30 val. Lietuvos laiku) Vokietijos rinktinės strategas Gordonas Herbertas kalbėjo, kad sustabdyti NBA žvaigždę G. Antetokounmpo yra kone neįmanomas uždavinys.

Paklaustas, kas lems rungtynių baigtį, G. Herbertas išskyrė tris faktorius.

„Labai svarbus dėmuo bus gynyba po pasikeitimo. Antras – kaip mums seksis stabdyti Giannį – kol kas neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma. Galbūt kažką pavyks sumąstyti. Trečias – eiti patiems į aikštę ir kovoti“, - kalbėjo vokiečių vyriausiasis treneris.

Čekijos rinktinė aštuntfinalyje pirmoje dvikovos dalyje sugebėjo sumūryti gynybos sieną prieš Milvokio „Bucks“ komandos žvaigždę – G. Antetokounmpo pelnė vos 4 taškus. Vis dėlto viskas pasikeitė antroje rungtynių dalyje, kai graikų lyderis savo sąskaitą papildė 23 taškais ir atvedė rinktinę į pergalę.


„Mes žaisime prieš vieną geriausių rinktinių pasaulyje ir vieną geriausių krepšininkų pasaulyje“, - kalbėjo G. Herbertas.

5 rungtynes „Eurobasket 2022“ turnyre sužaidęs G. Antetokounmpo yra rezultatyviausias ir naudingiausias žaidėjas. Jis vidutiniškai per rungtynes pelno 29 taškus ir renka po 33 naudingumo balus.

Vokietijos rinktinės situacijos nelengvina nenumatytos aplinkybės – čiurnos traumą patyrė vienas iš lyderių Franzas Wagneris, vidurio puolėjas Johannesas Voigtmannas persišaldė. Gynėjas Nickas Weiler-Babbas prisijungė prie treniruočių po to, kai praleido dėl traumos dvikovos su vengrais ir juodkalniečiais. Kol kas neaišku, ar jis galės žaisti ketvirtfinalyje.

„Šis turnyras – apie išlikimą. Turime devynis žaidėjus ir kol kas neaišku, kokia situacija bus rungtynių dieną“, - sakė G. Herbertas.

Vokietija B grupėje iškovojo 4 pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą, o į ketvirtfinalį prasibrovė įveikusi Juodkalnijos krepšininkus. Vienas iš lyderių Dennisas Schroderis pabrėžė, kad komandos stiprybė yra gera atmosfera viduje.


Tai išskyrė ir G. Herbertas: „Mes išties labai gerai viduje sutariame – vykdomi visi susitarimai ir laikomasi plano. Nekalbu jau apie tai, kad turime individualiai labai talentingų žaidėjų.“

Tarpusavio rungtynių istorija nieko gero nežada vokiečiams – paskutinį kartą jie Graikijos rinktinę įveikė 2001 metais. Paskutinį kartą Vokietija Europos čempionato pusfinalį pasiekė 2005 metais. Savo ruožtu graikai į stipriausiųjų ketvertą paskutinį kartą prasibrovė 2009 metais, kai finišavo iškovoję bronzos medalius.

Prieš Vokietija – Graikija rungtynes ketvirtfinalio etapą pradės Ispanija ir Lauri Markkaneno vedama Suomijos rinktinė (18.15 val.).

Trečiadienį dėl bilieto į TOP-4 kovos Prancūzija ir Italija (18.15 val.) bei titulą ginanti Slovėnija ir Lenkija (21.30 val.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją