Dukart iš eilės naudingiausias NBA krepšininkas. Dukart iš eilės naudingiausias Eurolygos finalo ketverto žaidėjas. 2017 metų rezultatyviausias Eurolygos finalo žaidėjas. 2021 metų Eurolygos simbolinio penketo krepšininkas. Naudingiausias 2015 metų Europos jaunimo čempionato žaidėjas. Septynių nacionalinių pirmenybių čempionas.

Ir tikras Europos krepšinio burtininkas, paliktas už borto vien dėl to, kad komandoje nebūtų pernelyg daug ryškių asmenybių.

Net be Milošo Teodosičiaus Serbijos rinktinėje susikaupė daugybė žvaigždžių ir aukščiausio rango lygose užgrūdintų darbininkų.

Bet visa tai nepadėjo Svetislavui Pešičiui išvengti kracho.

Pirmą pralaimėjimą Europos čempionate patyrusius serbus prie prognozuotų medalių nė per patrankos šūvį neprileido Italija, sekmadienį laimėjusi aštuntfinalio susitikimą 94:86.

Serbijai tai – tikras fiasko, kai visi laukė revanšo.

Būtent italai pernai paliko namuose olimpinį atrankos turnyrą Belgrade organizavusius serbus ir vietoje jų keliavo į Tokijo žaidynes.

Galinga rinktinė su Nikola Jokičiumi priešakyje nieko nepešė ir 2019 metų pasaulio čempionate, o dabar rimtai rizikuoja apskritai nepatekti į 2023 metų pirmenybes.

Paskutinis jos iškovotas medalis – 2017-ųjų žemyno čempionato sidabras.

Serbų mastais tai – jau pernelyg ilgai trunkanti sausra.

Vis dėlto kol italų vairininkas Gianmarco Pozzecco krykštavo apie skambiausią pergalę šalies istorijoje, Serbijos strategas S. Pešičius mėgino viską pateikti kaip atsitiktinę nesėkmę.


„Turime puikią komandą, žaidžiame labai gerą krepšinį. Aišku, visi esame nusivylę dėl šio rezultato, bet esu įsitikinęs, kad esame stipri komanda. Čia – tik vienas pralaimėjimas“, – tvirtino 73-ejų krepšinio veteranas.

Bet ir viena bloga diena kartais sukelia katastrofą.

N. Jokičius suvertė 32 taškus ir atkovojo 13 kamuolių, tačiau serbai patys nesugebėjo apsiginti, leisdami spindėti Marco Spissu (22 tšk.), Nicolo Melli (21), Simone Fontecchio (19), Achille Polonarai (16).

„Pirmoje pusėje darėme, ką norėjome, bet paskui pradėjome nebepataikyti, atsirado įtampa. O italai – atvirkščiai, įmetė kelis tritaškius ir įgavo pasitikėjimo savimi“, – nenoriai įvykius komentavo vienas iš gynybos specialistų serbų gretose Vladimiras Lučičius.

„Italai žaidė puikiai, buvo kietesni už mus. O mes neapsigynėme. Esame labai nusivylę, norėjome laimėti bet kokia kaina. Bet tam reikėjo būti geresnės fizinės formos“, – sakė S. Pešičius.

Paklaustas, ką turi omenyje, vyriausias Europos čempionato treneris dėstė, jog jo auklėtiniai buvo per lėti.

„Krepšinis žaidžiamas rankomis, galva, bet taip pat reikia ir kojų. Italai atkarpomis žaidė penketu, sudarytu vien iš perimetro žaidėjų, buvo labai greiti. O mes nespėjome paskui juos“, – pažymėjo du kartus – su Turkijos ir Vokietijos rinktinėmis – pirmenybes praeityje laimėjęs specialistas.

Ketvirtfinalyje trečiadienį Italija mėgins nustebinti ir Prancūziją.

Pirmame etape namuose žaidę italai C grupėje užėmė ketvirtą vietą (3/2), tuo metu S. Pešičiaus ekipa nesunkiai laimėjo D grupę (5/0).

Kituose sekmadienio aštuntfinaliuose, pasibaigusiuose vienodu rezultatu 94:86, Lenkija eliminavo Ukrainą, o Suomija – Kroatiją.

Tik 27 taškus pelniusio Giannio Antetokounmpo vedamiems graikams pavyko išsklaidyti Berlyne tądien paskleistus burtus – nors skaičiai švieslentėje irgi buvo stulbinamai panašūs į ankstesnius. Graikija nugalėjo Čekiją 94:88.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją