Nė vienas suomis jokiose varžybose dar nebuvo surengęs tokio solo pasirodymo: 43 taškus į Kroatijos krepšį Berlyne sumetęs L. Markkanenas jau lyginasi su istorinėmis visos Europos krepšinio figūromis.

Tik šeši žaidėjai per visą čempionato istoriją yra sužaidę rezultatyviau už 25-erių puolėją iš Jutos „Jazz“ (NBA) klubo. Ir tarp jų nebėra D. Nowitzkio, kurio asmeninis rekordas – taip pat 43 taškai.

„Atrodė, kad jis gali pataikyti kiekvieną metimą“, – galvą kraipė Kroatijai atstovaujantis gynėjas Jaleenas Smithas.

„Išbandėme prieš jį visus įmanomus žaidėjus, mėginome ir keistis dengiamaisiais. Bet jis tiesiog nenustojo mūsų bausti“, – stebėjosi ir kroatų vairininkas Damiras Mulaomerovičius.

L. Marrkanenas pataikė 17 iš 23 dvitaškių, 2 iš 6 tritaškių, 3 iš 4 baudų metimų, be to, atkovojo 9 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, nesuklydo nė karto ir užsitarnavo 47 naudingumo balus.

Jo vedama Suomija Europos čempionato aštuntfinalyje šventė pergalę 94:86, į stipriausių aštuonetą patekdama pirmą kartą nuo 1967 metų, kai turnyras vyko Helsinkyje ir Tamperėje.

„Kroatai neblogai padirbėjo bandydami apsunkinti man gyvenimą, bet tai tiesiog buvo mano vakaras. Galbūt žaidžiu rezultatyviai, bet nesivaikau rekordų. Mano tikslas – kuo efektyviau padėti komandai laimėti“, – komentavo L. Marrkanenas.

Toliau laukia lietuvius namo pasiuntusi Ispanijos rinktinė, bet L. Marrkanenas nežada stabdyti.

„Dar niekada nesame nuėję taip toli, bet mes dar nebaigėme savo darbų čia. Manau, turėsime šansų iš prieš Ispaniją“, – pareiškė suomių žvaigždė.

Šiame čempionate jis iki šiol laikėsi L. Dončičiaus, graiko Giannio Antetokounmpo ir serbo Nikola Jokičiaus šešėlyje.

Nors paties L. Marrkaneno statistika taip pat buvo įspūdinga (vid. 27,8 taško, trečia vieta turnyre), daugiausiai abejonių kėlė jo komandos galimybės konkuruoti su Europos elitu.

Dabar suomiai – jau atitinkamose aukštumose, galbūt laikas ir L. Marrkaneną iškelti tarp ryškiausių žemyno garsenybių?

Tokio klausimo sulaukęs Suomijos vairininkas Lassi Tuovo tik nusišypsojo.

„Galbūt Lauri kol kas ir nėra tinkamai įvertintas, bet man tai tinka – noriu, kad jis ir toliau būtų paprastas vyrukas, koks yra dabar“, – sakė 35-erių jauniausias čempionato treneris.

Primename, kad rezultatyviausias visų laikų rungtynes Europos čempionate vis dar yra sužaidęs belgas Eddy Terrace‘as, 1967 metais pelnęs 63 taškus.

L. Dončičius palypėjo į antrą vietą, suvertęs 47 taškus į prancūzų krepšį grupių etape. Trečioje vietoje – Graikijos legenda Nikos Galis (46 tšk.), o 41 tašku prieš Ukrainą pasižymėjęs jo tautietis G. Antetokounmpo yra 13-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją