Po rungtynių spaudos konferencijoje bendraudamas su tarptautine žiniasklaida, Mindaugas Kuzminskas veikiausiai neatsitiktinai pavartojo anglišką žodį, įprastą ne rinktinių, o klubų kontekste.

„Nežinau, kaip ši Ispanijos komanda atrodytų be Lorenzo, nes pasirašėte jį tik šią vasarą. Bet yra kaip yra“, – mestelėjo Lietuvos ekipos puolėjas.

Iki tol nieko bendro su Ispanija neturėjęs 32-ejų amerikietis gavo ispanišką pasą „La Familia“ pritrūkus įžaidėjų.

Europos pirmenybių aštuntfinalyje būtent jis vedė savo naujuosius „tautiečius“ į pergalę prieš Lietuvą 102:94.

Nors pradėjo netaiklių metimų serija, L. Brownas toliau ieškojo spragų lietuvių gynyboje ir kapitalizavo jas 28 taškų vertės pasirodymu. 16 iš jų krito per paskutines 10 rungtynių minučių.

„Abi komandos puikiai kovojo, bet mes kruopščiai laikėmės plano, kurį buvo paruošęs treneris. Gynyboje nuostabiai pasirodė Alberto Diazas, svarbius metimus pataikė Rudy Fernandezas, visi kiti taip pat atliko savo vaidmenis. Tiesiog džiaugiuosi būdamas tokioje puikioje komandoje“, – po dvikovos sakė būsimas Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) klubo naujokas, taip pat išdalinęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Berlyne jis padarė tai, kas praėjusį mėnesį nepavyko Vilniuje. Antrosiose draugiškose rungtynėse su Lietuva L. Brownas galėjo paskutiniu metimu atnešti pergalę savo komandai, bet tuomet bandymas nebuvo tikslus.

Nepaisant sunkaus starto šeštadienį, progų jam netrūko visas rungtynes.

„Negaliu patikėti, kiek daug pasitikėjimo sulaukiu. Po visų tų netaiklių metimų vaikinai mane toliau ragino nesustoti, toliau bandyti. Puiku jausti tokį užnugarį, ypač būnant naujoku komandoje. Nors pažįstu šiuos žaidėjus neseniai, jie man jau kaip broliai. Jie mane priėmė kaip vieną saviškių – jie myli mane, o aš juos“, – dėstė L. Brownas.

Ispanų žurnalistai jam tiksliai persakė M. Kuzminsko žodžius, bet gynėjas į juos nesureagavo.

„Aš – tik paprastas amerikietis vyrukas. Svarbiausia, kad komanda mane priėmė, o aplinkinis triukšmas manęs visai nejaudina“, – kalbėjo žaidėjas.

Ketvirtfinalyje antradienį ispanai žais su Suomijos ir Kroatijos poros nugalėtojais.

Tai buvo dvylikta komandų tarpusavio akistata svarbiausiuose krepšinio turnyruose: vos dukart laimėjusiai Lietuvai ispanai lieka neįveikiami nuo pat 2010 metų pasaulio čempionato.

Į pajėgiausių aštuntuką Europos čempionate lietuviai nepateko antrą kartą iš eilės – 2017 metais Dainiaus Adomaičio treniruota komanda finišavo devinta. Tokią pačią poziciją ji užėmė ir 2019-ųjų pasaulio pirmenybėse.

Lietuva ir Ispanija du kartus tikrinosi jėgas ir prieš turnyro pradžią, tuomet tiek svečiuose, tiek namuose nugalėjo Kazio Maksvyčio auklėtiniai.

Primename, kad pirmame etape ispanai (4/1) laimėjo A grupės varžybas, lietuviai B grupėje liko ketvirti (2/3).


Kitų šeštadienio aštuntfinalių rezultatai

Prancūzija – Turkija 87:86 (18:11, 25:24, 6:22, 28:20, 10:9)

Slovėnija – Belgija 88:72 (24:19, 20:22, 19:19, 25:12)

Vokietija – Juodkalnija 85:79 (19:10, 29:14, 19:26, 18:29)

Sekmadienį vyksiantys aštuntfinaliai

Ukraina – Lenkija

Suomija – Kroatija

Serbija – Italija

Graikija – Čekija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)