Prieš kelis mėnesius E. Lecomte LKL atkrintamosiose varžybose dar teko grumtis su Donatu Sabeckiu, o šeštadienį prieš jį stojo Luka Dončičius.

Garsių pavardžių, bet ne susižaidimo ir organizacijos stokojanti Belgijos rinktinė sugebėjo prasistumdyti kelią į Europos pirmenybių aštuntfinalį, A grupėje užėmusi ketvirtą vietą (3/2).

Pirmame etape belgai pranoko ne tik aplenktas Gruzijos bei Bulgarijos komandas, bet ir grupės nugalėtoją Ispaniją, kuriai tai buvo kol kas vienintelis pralaimėjimas turnyre.

Tokio žmogaus krepšinyje dar nebuvau sutikęs. V. Šeškus – gana unikali asmenybė. Buvo smagu žaisti jo ekipoje. Sezonas Jonavoje man tikrai leido pakilti į kitą lygį.
Emmanuelis Lecomte

Žaisdamas prieš Lorenzo Browną ir kompaniją, E. Lecomte nukalė pergalę 83:73, pats tiesiogiai parūpindamas komandai 20 taškų.

16 taškų jis sumetė ir į kitų favoritų – titulą ginančios Slovėnijos – krepšį šeštadienį Berlyne.

Belgai smarkiai kibo į atlapus čempionams, ir nežinia kuo viskas būtų pasibaigę, jeigu ne L. Dončičų į šį pasaulį atgabenusi skraidanti lėkštė.

Prasidėjus ketvirtam kėliniui rezultatas buvo lygus (65:65), bet dar vienas kosminis – šįkart 35 taškų vertės – Slovėnijos vunderkindo pasirodymas galiausiai panaikino intrigą: jo tautiečiai laimėjo 88:72.

„Buvome gana konkurencingi, agresyvūs, visas rungtynes atakavome slovėnus per jų silpnąsias vietas. Bet Luka sužaidė puikiai, išprovokavo daugybę pražangų. Vertėme jį rinktis sudėtingus metimus, tačiau jis vis tiek juos pataikė. Akivaizdu, kodėl Luka yra vienas geriausių krepšininkų pasaulyje – ne taip paprasta nuo jo apsiginti“, – kalbėdamas su Delfi, konstatavo E. Lecomte.

Ne pyragai buvo ir belgų varžovams, bandantiems surakinti patį Manu.

Per šešerias rungtynes Europos čempionate greitas ir vikrus gynėjas dviženklio taškų skaičiaus nesukrapštė tik susidūręs su Turkijos gynyba.

E. Lecomte buvo ir rezultatyviausias (vid. 14 tšk.), ir naudingiausias (12,7 balo) aštuntfinalį pasiekusios komandos krepšininkas.

„Rinktinėje jaučiuosi lyg draugų būryje, įskaitant ir visą trenerių štabą. Puikiai sutariame tarpusavyje, todėl žaisti šioje komandoje man visada yra grynas džiaugsmas. Kalbant apie mane, komanda suteikė daug pasitikėjimo, daug galimybių parodyti savo sugebėjimus. Stengiausi stumti Belgiją į priekį, kiek tik pajėgiau“, – komentavo krepšininkas.

Kad verta pasitikėti E. Lecomte, belgų vairininkui Dario Gjergja turėjo parodyti Virginijaus Šeškaus pavyzdys.

55-erių su niekuo nesupainiojamas LKL veidas belgą pasikvietė dar 2020-2021 metų sezono pabaigoje į savo tuomet treniruotą „Prienų“ komandą. Netrukus abu persikėlė į naują miestą LKL žemėlapyje – Jonavą.

Praėjusiame sezone 14,8 taško vidurkį fiksavęs E. Lecomte vedė naujokus į sensacingą reguliariojo sezono finišą ketvirtoje pozicijoje.

Ketvirtfinalis įvarvino šaukštą deguto – pralaimėta „Šiauliams“, o V. Šeškus dėl to pirštu badė ir į išsikvėpusį E. Lecomte, kurį net kaltino simuliavus traumą.

Vis dėlto į Jonavą nebegrįšiantis įžaidėjas karo kirvių neieško – belgas tikina, kad būtent visišką laisvę suteikusio V. Šeškaus komandoje palypėjo į aukštesnį lygmenį.

Emmanuelis Lecomte (Foto: "Cbet")

„Tokio žmogaus krepšinyje dar nebuvau sutikęs. V. Šeškus – gana unikali asmenybė. Buvo smagu žaisti jo ekipoje. Jonavoje mes sukūrėme istoriją: juk buvome LKL naujokai, visi tikėjosi, kad liksime uodegoje. O mes finišavome ketvirti ir patekome į FIBA Europos taurės turnyrą.

Tikrai puikūs metai. Žinoma, pasitaikė ir sunkių momentų, bet jie tik padarė mus stipresniais, daug ko išmokė. Sezonas Jonavoje man tikrai leido pakilti į kitą lygį. Įgavau patirties, pasitikėjimo, pagerinau savo žaidimą. Dabar esu geresnis žaidėjas, ką ir parodžiau Europos čempionate. Esu dėkingas ir linkiu jonaviškiams daug sėkmės artėjančiame sezone“, – kalbėjo E. Lecomte, kuris kol kas nėra pasirašęs sutarties su nauju klubu.

Be belgo Europos čempionate pasirodė dar penki praėjusio sezono LKL atstovai.

Trims jų turnyras baigėsi tą pačią dieną, tik keliomis valandomis vėliau: po pralaimėjimo aštuntfinalyje Ispanijai kartu su visa Lietuvos rinktine patraukti namo turėjo Arnas Butkevičius, Lukas Lekavičius ir Kristupas Žemaitis.

Sekmadienį aštuntfinalyje Lenkija eliminavo ir Ukrainą su Issufu Sanonu.

Tad ketvirtfinalyje kovą dėl medalių tęs vienintelis Nielsas Giffey, rungtyniaujantis čempionato šeimininkų vokiečių gretose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)