Jau pirmasis Eurobasket 2022 atkrintamųjų susitikimas Berlyne vos nesibaigė mirtininkų B grupėje žaidusios komandos fiasko. Visgi juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis, o posakis „rankų negalima nuleisti iki paskutinės sekundės“ tik dar kartą patvirtino turintis teisingą reikšmę.

Itin permainingose rungtynėse likus žaisti kiek daugiau nei 11 sek. turkai turėjo dviejų taškų pranašumą (77:75), o arbitras užfiksavo nesportinę pražangą Thimothe Luwawu-Cabarrot. Ir nors Ergino Atamano vadovaujama komanda buvo daugiau nei tobuloje situacijoje pasiekti pergalę, ja pasinaudoti nesugebėjo. Cedi Osmanas prametė abi baudas, netrukus turkai prarado kamuolį, o rezultatą dėjimu išlygino Rudy Gobertas.

Dramatiško pratęsimo pabaigoje prancūzai sugebėjo įrodyti savo pranašumą: lemiamos turkų atakos metu kamuolį prarado kita turkų žvaigždė – Furkanas Korkmazas.

Ilgai spaudos konferencijoje nepasirodęs E. Atamanas galų gale lėtai įpėdino pro salės duris, o atsisėdęs prie stalo susiėmė už galvos ir taip sėdėjo keletą minučių, laukdamas pasirodant vieno iš savo žaidėjų.

Galų gale prabilęs, įprastai iškalbos nestokojantis treneris žodžius rinko sunkiai.

„Aš nenoriu kalbėti apie šias rungtynes. Turbūt tai yra emociškai sunkiausias pralaimėjimas per mano 26 treniravimo metus”, – išspaudė E. Atamanas.

Tiesa, netrukus krepšinio specialistas šiek tiek išsiplėtė komentuodamas mačo eigą, tačiau akmeninė išraiška nuo 56-erių trenerio veido taip ir nedingo iki konferencijos pabaigos.

„Mes rungtynes pradėjome stresuotai, buvome daug prisiklausę ir patys galbūt įtikėję, kad Prancūzija yra stipresnė komanda. Visgi vėliau pradėjome kovoti, gynėmės taip, kaip ir prancūzai pirmame kėlinyje. Sugebėjome susigrąžinti inciatyvą, į priekį mus vedė ir emocijos. Deja, ketvirto kėlinio pabaigoje nutiko stebuklas, kuris šį kartą nebuvo parankus mums“, – pripažino jis.

„Ketvirtame kėlinyje mes žaidėme puikiai – iki tos nelemtos paskutinės atakos. Vėliau visiškai subyrėjome morališkai. Taip, pabaigoje vėl turėjome šansą, bet pratęsimas po tos praleistos progos mums buvo neįtikėtinai, neįtikėtinai sudėtingas“, – pridūrė E. Atamanas.

Paprašytas įvardinti, kas sukosi jo galvoje po dviejų C. Osmano pramestų baudų ir prarasto kamuolio, E. Atamanas papurtė galvą: „Nieko, visiškai nieko, nežinau ką ir pridurti.“

Primename, kad Turkija pirmojo etapo A grupėje užėmė antrą vietą, o Prancūzija B grupėje finišavo trečia.

Turkija šiose rungtynėse vertėsi be traumą patyrusio ir čempionatą palikusio įžaidėjo Shane'o Larkino. Dabar čempionatas baigėsi ir visai Turkijos rinktinei, o Prancūzija laukia savo varžovų ketvitfinalyje. Jais tapos Serbijos arba Italijos krepšininkai.

Erginas Atamanas

Likę šeštadienio aštuntfinaliai

Šeštadienis, rugsėjo 10 d.

15.45 val. Slovėnija – Belgija
19.00 val. Juodkalnija – Vokietija
21.45 val. Lietuva – Ispanija

Turkijos rinktinė itin apmaudžiai nusileido Prancūzijai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)