Išlikimo rungtynės tarp lietuvių ir ispanų Berlyno „Mercedes-Benz“ arenoje šį vakarą prasidės 21.30 val. Tai bus paskutinis pirmosios aštuntfinalio dienos mačas. Dar prieš tai savo jėgas išmėgins prancūzai su turkais, slovėnai su belgais ir vokiečiai su juodkalniečiais.

Mačo išvakarėse K. Maksvytis tikino bandantis įlįsti į komandos žaidėjų galvas ir priversti juos įsisąmoninti, kad rugpjūčio pradžioje dvi pasiektos pergalės prieš ispanus neatrodytų apgaulingos.

Tą pačią mintį vystė ir M. Grigonis, kol kas nerandantis atsakymo, ar rugpjūčio pradžioje laimėti dvejas kontrolines rungtynes prieš ispanus buvo itin naudinga žvelgiant iš psichologinės pusės.

„Darėme tų rungtynių „skautingą“, žiūrėjome video ištraukas. Ispanai nuo tada nelabai pasikeitė – deriniai išlikę. Iš esmės jie žaidžia panašiai. Bet aš nežinau, ar gerai ar blogai, kad tas dvejas rungtynes prieš juos laimmėjome, – prisiminęs Las Palme (82:77) ir Vilniuje (78:76) iškovotas pergales dvejojo Atėnų „Panathinaikos“ narys. – Sunku pasakyti, ar tai turės įtakos. Galbūt ispanai bus pikti. Bet čia gyvenk arba mirk rungtynės – eini, kovoji ir bandai laimėti.“

Nors Ispanijos rinktinė laimėjo A grupės varžybas, o lietuviai B grupėje užėmė tik ketvirtą vietą, daugelio lažybininkų nuomone būtent Lietuvos rinktinė yra nežymi šio aštuntfinalio mačo favoritė.

M. Grigonis į visas prognozes moja ranka: „Nekreipiame į tai dėmesio, nes vieną dieną – tu favoritas, o kitą dieną jau krenti iš grupės ir turnyro. Manau, abi komandos turi lygius šansus“.

Marius Grigonis

2014-2017 m. pats Marius žaidė Ispanijos klubuose ir neblogai pažįsta Ispanijos krepšinį bei šios Sergio Scariolo treniruojamos rinktinės veidus. Anot jo, nors ryškių žvaigždžių varžovai ir neturi, didžiausias pavojus būtų oponentus iš anksto nuvertinti.

„Jauna komanda, turi daug lygiaverčių žaidėjų. Gal kiek išsiskiria Willy Hernangomezas. Nors pas juos ir vyksta kartų kaita – ši rinktinė tikrai pavojinga, turinti labai gerą trenerį. Žaidžia protingai, bėga greitai – kaip ir visos ispanų komandos“, – dėstė Marius, netrukus į klausimus ispaniškai atsakinėjęs ir šios šalies „Marca“ portalo žurnalistui.

Paklaustas, kaip vertina trimis pralaimėjimais Slovėnijai, Prancūzijai ir Vokietijai prasidėjusį Europos čempionatą, bendraudamas su ispanu M. Grigonis šyptelėjo.

„Kai turi trejas tokias sunkias rungtynes, gali patobulėti pats. O dabar dar laukia ir Ispanija – tikrai gerų žaidėjų turinti komanda. Nepaisant visko, esu patenkintas būdamas čia, esu patenkintas galėdamas žaisti krepšinį“, – tikino kaunietis, praėjusio klubinio sezono antrą pusę turėjęs praleisti dėl išvykimo iš Maskvos CSKA ir su tuo susijusių problemų.

Primename, kad Sakartvele vykusiame A grupės turnyre ispanai finišavo pirmi. Jie 114:87 įveikė Bulgariją – 90:64 – Turkiją, 82:65 – Juodkalniją ir 72:69 – Turkiją. Vienintelį pralaimėjimą būsimi lietuvių varžovai patyrė rungtynėse su Belgija – 73:83.

Savo ruožtu turnyrą pralaimėjimais Slovėnijai, Prancūzijai ir Vokietijai pradėję Lietuvos krepšininkai vėliau nugalėjo vengrus, o pergalė prieš Bosniją ir Hercegoviną K. Maksvyčio vadovaujamai komandai leido grupėje užimti ketvirtąją vietą, suteikusią teisę tęsti kovą Berlyne.

Aštuntfinalio rungtynių grafikas

Šeštadienis, rugsėjo 10 d.

13.00 val. Prancūzija – Turkija
15.45 val. Slovėnija – Belgija
19.00 val. Juodkalnija – Vokietija
21.45 val. Lietuva – Ispanija

Sekmadienis, rugsėjo 11 d.

13.00 val. Ukraina – Lenkija
15.45 val. Suomija – Kroatija
19.00 val. Serbija – Italija
21.45 val. Graikija – Čekija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)