Frankfurtas, Esenas, Diuseldorfas, net visiškai kitame šalies gale esantis Miunchenas – nemažai viltį praradusių keliautojų rinkosi bet kokią kryptį, kad tik pajudėtų iš izoliuoto milijoninio Šiaurės Reino-Vestfalijos didmiesčio.

Vokietijoje itin populiarus susisiekimas geležinkeliu Kelne ir aplinkiniuose miestuose virto chaotišku žaidimu kauliukais.

Nuo pat ketvirtadienio ryto sumaištį kėlė eismo reguliavimo įrangos gedimas centrinėje Kelno stotyje.

Tai jau antras panašus incidentas per savaitę – šįkart, vietos žiniasklaidos duomenimis, kaltas buvo lietus, dėl kurio svarbi geležinkelių įranga buvo užlieta vandeniu.

Negana to, panašiu metu avarija sutrikdė ir tramvajų eismą mieste – vienas jų susidūrė su automobiliu, kurio vairuotojas bandė sprukti iš įvykio vietos, bet vėliau buvo sulaikytas.

Viešasis transportas buvo paralyžiuotas, tarpmiestinius traukinius teko nukreipinėti į gretimus rajonus. Dėl to reisai buvo atšaukiami arba vėlavo po kelias valandas.

Kelno geležinkelio stotis

Pavyzdžiui, į Berlyną nusitaikiusiems Delfi žurnalistams pavyko pasiekti Diuseldorfą, kuriame jau laukė traukinys į sostinę. Tačiau pajudėti kaip planuota nebuvo lemta ir šiam – teko dar apie valandą lūkuriuoti, kol iš Kelno atvyks... traukinio mašinistas. Iš viso kelionė vėlavo maždaug keturias valandas.

Kilęs chaosas stotyse įtraukė ir Slovėnijos rinktinės superžvaigždės Luka Dončičiaus tėvą Sašą – 48-erių buvęs krepšininkas vidurdienį drauge su kitais keleiviais taip pat blaškėsi po Kelno centrinę stotį, ieškodamas išeičių iš aklavietės.

Lukos Dončičiaus tėvas

Dardėti į Berlyną traukiniu ketino visa Slovėnijos rinktinė – tiesa, vėlyvesnę ketvirtadienio popietę.

Turnyro organizatoriai į atkrintamąsias varžybas iškopusioms B grupės ekipoms pasiūlė keliauti vienu lėktuvu, bet slovėnams skrydžio laikas pasirodė pernelyg ankstyvas.

Vis dėlto panašu, kad tikėjęsi patogesnės kelionės Europos čempionai apsiriko.

Likimo ironija – jau pirmą čempionato dieną slovėnai susidūrė su absurdiškomis transporto problemomis, kuomet nežinia kur pradingus komandos autobusui į rungtynes su Lietuva iš viešbučio turėjo vykti taksi automobiliais.

Tuo metu Lietuvos rinktinei panašių keblumų nekilo: į Berlyną Kazio Maksvyčio auklėtiniai kartu su Vokietijos ir Prancūzijos komandomis atskrido dar ryte.

Primename, kad ketvirtą vietą B grupėje užėmusi Lietuvos komanda šeštadienį Europos pirmenybių aštuntfinalyje grumsis su A grupę laimėjusia pasaulio čempione Ispanija.

Kelno geležinkelio stotis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją