„Krepšinis yra fantastiškas žaidimas. Fantastiškas, kai žaidėjai lemia rungtynių baigtį. Kai rezultatas lygus, pražanga prieš Elie Okobo viduryje aikštės turėjo būti nesportinė. O Goranas Dragičius sugebėjo po akivaizdžios pražangos dar nubėgti ir pelnyti taškus“, – piktinosi dvikovos pabaigoje teisėjų priimtais sprendimais Prancūzijos rinktinės treneris.

„Ką aš galiu pasakyti? Tai sunku suvokti, kai turime geriausius žaidėjus, rungtynių lygis yra aukščiausias, o mes matome tokį teisėjavimą. Manau, kad iki pabaigos turi būti sąžiningai teisėjaujama, – tęsė jis. – Aš šiaip niekada nesiskundžiu. Daug pastarųjų metų niekada nesiskundžiau. Tačiau ką aš galiu pasakyti savo žaidėjams šį vakarą? Kalbu apie dvi akivaizdžias pražangas prieš Okobo ir Fournier. Mes net neturėjome galimybės išnaudoti savo šansą. Ir jie (teisėjai) su švilpukais savo kišenėse ramiai be baimės nuėjo į rūbines. Ką mes galime padaryti?“.

Slovėnai susikrovė dviženklį skirtumą 77:67, tačiau prancūzai sugebėjo išlyginti rezultatą pačioje pabaigoje 82:82. Lemtingi epizodai buvo du „pavogti“ kamuoliai, po kurių slovėnai ir pelnė pergalingus taškus bei triumfavo 88:82.

„Aš jau 13 metų dalyvauju tarptautinėse varžybose, tačiau to niekada nemačiau. Mes atliko 26 rezultatyvius perdavimus, o slovėnai – 11. Mes gavome 24 pražangas, o slovėnai – 14, o per pirmąsias 32 minutes šis santykis buvo 22 ir 8. Aš net nenoriu apie tai kalbėti. Tiesiog kalbu apie paskutines dvi pražangas.

Mes nejaučiame pagarbos. Slovėnai turi Luka Dončičių, ok... bet prancūzai per pastaruosius metus taip pat nemažai pasiekė. Tiesiog norime, kad švilpukai būtų teisingi. Taip, tai žaidimo dalis, bet iki tam tikro taško. Šiose rungtynėse požiūris į mus buvo prastas“, – sakė V. Collet.

Strategą palaikė ir Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jean-Pierre Siutat. „Kiekvienas sutiktų su V. Collet. Palaikau mūsų rinktinę, siekiančią sąžiningo teisėjavimo“, – rašė jis.

Paskutiniai dvikovos epizodai išvedė iš kantrybės ir E. Fournier, kuris netramdė pykčio teisėjams ir bandė išrėkti jiems visą apmaudą į veidą.

Prancūzams pergalė galėjo potencialiai užimti pirmąją B grupės vietą, tačiau liko trečiojoje.

Prancūzijos rinktinė aštuntfinalyje (13 val.) susigrums su A grupėje antrąją vietą užėmusiais turkais.

Primename, kad ketvirtą vietą B grupėje užėmusi Lietuvos nacionalinė ekipa šeštadienį dėl vietos ketvirtfinalyje žais su A grupės nugalėtojais ispanais. Dvikovos pradžia – 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)