47 taškai – rezultatyviausias pasirodymas Europos čempionate per 65 metus ir antras rezultatyviausias istorijoje apskritai. 1957 metais rezultatyviau žaidęs Eddy Terrace'as surinko Belgijai per rungtynes 63 taškus.

L. Dončičius aplenkė legendinius Dirką Nowitzki ir Nikosą Galį, kurių rekordiniai pasirodymai taip pat yra laikomi istoriniais. Vokietis Europos čempionate per mačą yra pelnęs 43, o graikas – 46 taškus. Į slovėno benefisą reagavo daugybė esamų ir buvusių NBA krepšininkų.

Savo tautiečius palaikęs Nicolas Batumas prašė L. Dončičiaus atsipalaiduoti, Manu Ginobilis vadino slovėno pasirodymą nerealiu, o Clintas Capela – beprotišku. Toks benefisas privertė išsižioti ir serbų žvaigždę Bogdaną Bogdanovičių.

Tyrese'as Rice'as teigė, kad 47 taškai FIBA krepšinyje prilygsta 65-70 taškų pasirodymui NBA lygoje.

O daugybė krepšinio tinklaraščių ir sirgalių dalinosi L. Dončičiaus žaidimo epizodais, vadino jį burtininku ir legenda. Daugiausiai dėmesio sulaukė jo sudėtingas tolimas metimas per Rudy Goberto rankas paskutinę atakos sekundę.

„Mavericks“ paskyra reaguodama į sukilusias aistras „Twitter“ tinkle konstatavo paprastai: Luka daro Luka dalykus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją